Teriyakimarinerade Quornfiléer
teriyakimarinerade quornfiléer
För ca 2-3 personer
- 300 g quornfiléer (Det funkar fint med quornbitar också, stekta i en stekpanna om du inte har en grill eller några filéer till hands.)
- 2 msk strösocker
- 4 msk vatten
- 1 msk ingefära, finhackad färsk
- 1 dl japansk soja
- 1 st vitlöksklyfta, stor finhackad
- 2 tsk vinäger
- 1/2 tsk chilipulver (min egen touch)
- 1/2 dl sesamfrön
Finhacka ingefära och vitlök och rör ner tillsammans med de andra ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp och småputtra några minuter och därefter svalna. Rosta under tiden sesamfröna i en stekpanna så de får lite färg. Skär quornfiléerna i halvor på diagonalen och marinera dem i såsen i ca 1 timme, medan du låter ett par grillspett ligga i blöt i vattenbad så de inte börjar brinna på grillen.
Strö sesamfrön över quornfiléerna och trä där efter upp dem på spetten och grilla på medelvärme tills de får lite färg. Pensla med resterna av marinaden under tiden och servera sedan resten av marinaden som sås till maten. Äts med fördel med ris och en god japaninspirerad sallad. Eller som jag gjorde med grillad blomkål och purjolök.
Recept och bilder kommer från boken Jävligt God BBQ av Gustav Johansson - läs artikeln här
Vegetarisk, Jävligt gott, Gasolgrill, Kolgrill, Pelletsgrill, Gustav Johansson