Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Teriyakimarinerade Quornfiléer

teriyakimarinerade quornfiléer

teriyakimarinerade quornfileer

För ca 2-3 personer

  • 300 g quornfiléer (Det funkar fint med quornbitar också, stekta i en stekpanna om du inte har en grill eller några filéer till hands.)
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk vatten
  • 1 msk ingefära, finhackad färsk
  • 1 dl japansk soja
  • 1 st vitlöksklyfta, stor finhackad
  • 2 tsk vinäger
  • 1/2 tsk chilipulver (min egen touch)
  • 1/2 dl sesamfrön

Finhacka ingefära och vitlök och rör ner tillsammans med de andra ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp och småputtra några minuter och därefter svalna. Rosta under tiden sesamfröna i en stekpanna så de får lite färg. Skär quornfiléerna i halvor på diagonalen och marinera dem i såsen i ca 1 timme, medan du låter ett par grillspett ligga i blöt i vattenbad så de inte börjar brinna på grillen.

Strö sesamfrön över quornfiléerna och trä där efter upp dem på spetten och grilla på medelvärme tills de får lite färg. Pensla med resterna av marinaden under tiden och servera sedan resten av marinaden som sås till maten. Äts med fördel med ris och en god japaninspirerad sallad. Eller som jag gjorde med grillad blomkål och purjolök.

 

Recept och bilder kommer från boken Jävligt God BBQ av Gustav Johnasson - läs artikeln här

Taggar: Vegetarisk Jävligt gott

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish