Recept på nordisk varmkorv

varmkorv netto

Recept på nordisk varmkorv på grillen

Det här receptet utgår från den klassiska varmkorven, men har nya spännande, egengjorda toppings. Varmkorv är alltid en hit på grillbordet och att göra pickles, rostad lök och äppelketchup själv ger extra djup i smakerna.

(4 personer)

  • 3 gula lökar
  • 1 gurka
  • 4 äpplen
  • Krasse
  • 4 korvar
  • 2 msk. mjöl
  • 3 L rapsolja (till den rostade löken)
  • 3 dl vinäger
  • 1 dl socker
  • 10 pepparkorn
  • 4 stjärnanis
  • 1 tsk. korianderfrön
  • 1 tsk. torkad chili
  • 3 msk. äppelcidervinäger
  • 3 msk. socker
  • Salt
  • Peppar
  • Senap
  • 4 korvbröd

GÖR SÅ HÄR

1. ROSTAD LÖK

Skala 2 lökar och skär dem i skivor. Vänd skivorna i mjöl och salta och peppra sen. Hetta upp rapsoljan i en fritös eller stekpanna och fritera löken i oljan tills de blir mörkare och krispiga. Fritera några bitar i taget. Låt fettet rinna av på hushållspapper på en bricka eller tallrik. Du kan göra den rostade löken en eller två dagar i förväg och förvara den.

2. PICKLAD GURKA

Skölj av gurkan och skär den i mycket tunna skivor. Strö salt över gurkskivorna och låt stå ca en halvtimme. Koka 1 dl socker, vinäger, pepparkorn och stjärnanis i en gryta. Låt svalna. Häll blandningen över gurkorna när den har svalnat. Låt stå minst 2 timmar före servering.

3. ÄPPELKETCHUP

Skölj av äpplena och ta bort kärnhuset, men skala inte. Skär äpplena och den sista löken i mindre bitar. Lägg ner i en gryta tillsammans med resten av ingredienserna och koka tills de blir en tjock kompott. Mixa kompotten och häll ner i en ketchupflaska eller annan behållare.

4. VARMKORV

Grilla korvarna tills de har fått fin färg och värm bröden.

5. SERVERING

Lägg ner korven i bröden och lägg på toppings, avsluta med att strö över färsk krasse.

Receptet kommer från Netto.

Korv, Netto, Gasolgrill, Kolgrill, Pelletsgrill

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.