Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Svenskt Kött från ICA (uppdaterad)

Jag har som regel att inte skriva ner några produkter. Om något är dåligt väljare hellre att inte skriva om det men denna gång måste jag utfärda en varning.

En underbar sommarkväll som denna måndag. Barnen är hos mormor, frugan är i London. Det är 19 grader varmt ute och solen håller på att gå ner. Vad ska jag äta? Jag har förälskat mig i ICA´s Chuck Roll (U.S. Beef, Högrev). Billig, god, smakrik och snabb att grilla - på en gasgrill då ;-)

Men denna underbara kväll så tänkte jag pröva "Hängmörat Svensk Kött Noga utvalt från Svenska gårdar - kvalitetskött.se!" En bit på 572 gram skulle passa mig som handen i hansken. Det är ju ändå måndag så varför inte.

Den väl tilltagna köttbiten hamnade på min Weber Summit E-670 gasgrill. Trots sin storlek på lite mer än ett halvt kilo så kände den sig ensam. Fick perfekt temperatur på 58 grader. Till detta så gjorde jag en clasic Cesarsallad.

Väl till bords, utomhus så satte jag kniven i köttet och tog den första tuggan. Segt. Valde att skära bort fettet (där smaken sitter) och tog en till tugga. Segt. Suck! Hela köttbiten var seg! Mycket besivken! En Entrecoté ska inte kunna vara seg. Speciellt inte en Hängmörad, Noga utvald från Svenska gårdar. Jag plågar igenom hela biten i jakt efter en enda trevlig bit men hittar den inte. Imorgon tar jag kontakt med Kvalitetskött för en förklaring.

Jag vet att Svensk Entrecoté är bra - men inte denna. Frågan är om det bara är denna bit eller om det är leverantören som inte är så noga vilka bitar som säljs.

2012-06-19 - Idag åkte jag till ICA Larsberg, Lidingö och reklamerade. Fick pengarna tillbaka utan problem. Pratade med dem i charken och bad mig att återkomma imorgon och prata med en annan som har bättre koll. Återkomm

ICA entrecote varning 3

 

ICA entrecote varning 2

 

ICA entrecote varning 1

Taggar: Entrecôte ICA

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019
YouTube - Gabriel Olsson Intervjuv
YouTube - Gabriel Olsson Bästa Macka