Oumph! South African Skewers

Oumph South African Skewers

ingredienser

280 g Oumph! The Chunk
ca 15 torkade aprikoser
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
2 tsk currypulver
2 msk sherryvinäger (eller annan)
2 msk vitt vin
2 lagerblad
2 tsk råsocker
1 msk aprikosmarmelad
2 dl vatten
olja till stekning
salt och peppar

Gör så här!

Hacka lök och vitlök. Fräs i olja tillsammans med currypulvret, tills löken mjuknat. Tillsätt allt utom Oumph! och aprikoser. Låt koka upp. Tillsätt Oumph! direkt från frysen och låt sjuda ca 5 minuter, eller tills chunksen tinat. Häll över i en form tillsammans med aprikoserna, låt allt svalna i kylen, gärna över natten.

Trä på blötlagda spett och varva med nån god grönsak. Pensla spetten och gallret med olja och grilla på hög värme runt om. Gott med ris, eller cous-cous sallad, grillad brysselkål och grillade aprikoser till!

Grillad brysselkål:

Blanda 2 msk salt med 0,5 l vatten. Släng i RÅ brysselkål. Låt stå en dag i kylen. Häll bort vattnet och blanda runt med lite olja. Grilla på hög värme till svartnade ytterblad, låt gå färdigt på indirekt värme 10-15 minuter.

Vegetarisk, Oumph

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Våra tjänster
  • Annonsera

  • Samarbeta med oss

  • Grillevent

Bli medlem
Bli medlem i Grillbloggen, helt kostnadsfritt och få erbjudanden, information och möjlighet till lite mer...

Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.