Weber Grill Academy

weber grill academy sverige 780 4

Som svar på ett ökat intresse för grillning och en stor efterfrågan på Webers certifierade grillkurser slår nu Weber upp dörrarna till världens nordligast belägna Grill Academy - i Umeå.

I samarbete med Brännlands Wärdshus kommer Sveriges första Weber Grill Academy att erbjuda grillkurser i toppklass - skräddarsydda för att passa alla typer av grillare. Kursernas innehåll är noggrant utformat av Weber Grill Academys erfarna grillmästare för att garantera en grillutbildning av högsta kvalitet.

Mer än bara grillar

weber grill academy sverige 780 3

Ända sedan 1952 då amerikanen George Stephen uppfann klotgrillen har det stått klart att Weber inte enbart varit ett företag som tillverkat grillar. På den tiden var grillar med lock något helt nytt och därmed uppstod behovet att utbilda folk i hur den nya typen av grill skulle användas. Än idag ser Weber grillning som mer än bara en matlagningsmetod, och målet är att erbjuda produkter med förmåga att inspirera och skapa mervärde för den som väljer att grilla med Weber.

Om Weber® Grill Academy

weber grill academy sverige 780 2

Weber® Grill Academy öppnades i Danmark 2007, och är nu världens största nätverk av grillskolor med över 100 grillakademier världen över där över 50.000 rätter grillas varje månad. På Weber Grill Academy får deltagarna möjligheten att utveckla sina grillkunskaper och använda grillen för olika typer av matlagning - det för att sedan på egen hand bemästra olika grilltekniker och metoder för att kunna använda sin egen grill till dess fulla potential.

weber grill academy sverige 780 1

För första gången någonsin kommer Weber Grill Academy grillkurser att finnas tillgängliga på svensk mark, och det är med stor förväntan vi ser fram emot att få erfara hur Weber Grill Academy i samarbete med Brännlands Wärdshus ska komma att bli en plats där människor möts, inspireras och utvecklas i den gemenskap som så naturligt uppstår vid grillen.

 Weber Grill Academy brännland umeå Sverige Sweden

weber grill academy sverige 350 1

Varje kurs varar i ca. 4 timmar och under våren erbjuds två olika kurser i Umeå:

Konsten att grilla – Grilla dig till Succé

Den här kursen är perfekt för dig som vill lära sig att grilla på Webervis. I den här introduktionskursen får du lära dig hur du med rätt teknik och enkla knep lyckas vid grillen. Du får bland annat lära dig om upptändning, olika typer av grillmetoder, hur du reglerar temperaturen, och om hur man ser när maten är perfekt tillagad. Som en del av kursen får du lära dig att laga risotto och helgrillad kyckling på grillen. Dessutom får du lära dig hur man enkelt förhöjer smaken på grillad fisk med hjälp av rök, och hur du lagar en god dessert som kommer att göra dig till grillfestens stora hjälte.

Att grilla på kol – Feat. WEBER SUMMIT CHARCOAL GRILL

Älskar du också ljudet av knastrande briketter? Råkar det vara så att du inte heller kan få nog av känslan som uppstår när det är dags att tända brikettgrillen? - Då är det här grillkursen för dig! Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller erfaren grillare – den här kursen är utformad för alla som älskar att grilla med briketter, och som vill lära sig mer om konsten att grilla på briketter/kol. Vi börjar med den klassiska klotgrillen på 57 cm, och går igenom alla grundläggande tekniker. Från effektiv tändning av grillen till hur du skall gå till väga för att uppnå ett riktigt välsmakande resultat. Därefter går vi vidare till att experimentera med rökning och bakning. Här får du möjlighet att testa både rökgrillen Weber Smokey Mountain Cooker och Weber Summit Charcoal Grill, som är vår senaste toppmodell bland kolgrillarna.

 

Om Brännlands Wärdshus

weber grill academy sverige 780 2

Brännlands Wärdshus och dess Soldattorp har anor ända tillbaka till 1600-talet och de många krig Sverige då deltog i. Nu är det tack och lov fredstider och Wärdshuset håller öppet året runt med fokus på mat lagad från grunden med lokala råvaror. Här kan gästen äta en god måltid, konferera, hålla fest eller gå en kurs i matlagning. Grillkurser är den mest populära aktiviteten och ägarna Kristina och Michael Hansen kommer nu i ett samarbete med Weber och Grill Academy utveckla konceptet vidare. I vår vackra västerbottensmiljö grillar vi året runt och ser fram emot många trevliga möten vid grillarna!

weber grill academy sverige 780 5

Weber

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.