Nyhet från Reko gårdar Ekologisk och KRAV-märkt kyckling

Äntligen kan fler konsumenter få möjlighet att köpa KRAV-märkt kyckling!

reko ekologisk krav kyckling 1

Varje år föds det upp cirka 85 miljoner kycklingar i Sverige. Endast 0,2 procent, 170 000, av dem föds upp ekologiskt. Att siffran är så låg är inte bara olyckligt ur ett miljöperspektiv, det känns rentav fel med tanke på att alltfler svenska konsumenter väljer att köpa ekologisk mat. 2014 öka- de försäljningen av ekologiska livsmedel med hela 38 procent, från 11 till 15 miljarder kronor. Källa www.ekoweb.nu Samtidigt har det alltså varit nästan omöjligt att köpa KRAV-märkt kyckling.

Fler och fler svenskar väljer ett medvetet sätt att leva där hjärtat får en chans att styra över plånbo- ken. Förutom att köpa ekologiskt och svenskt kan det handla om att ta cykeln istället för att åka taxi, välja grön el eller källsortera. För denna, allt större grupp människor, har det trots rådande trend varit nästintill omöjligt att köpa ekologisk och KRAV-märkt kyckling. Det beror främst på de åtgärder och kostnader som krävs om en hel industri ska ställa om och tänka nytt.

Reko är ett nätverk av småskaliga ekologiska uppfödare vars mål är att med kärlek leverera den bästa Reko produkten för konsumenten, hennes familj, djuren och naturen. Reko producerar inte bara livsmedel enligt KRAVs regelbok. Reko har bestämt sig för att ligga i framkant och driva den ekologiska utvecklingen framåt.

– Äntligen kan fler konsumenter få möjlighet att köpa KRAV-märkt kyckling. Efterfrågan har länge varit större än utbudet. Vi ser fram emot att utveckla marknaden för ekologisk mat tillsam- mans med Reko, säger Lars Nellmer, VD på KRAV.

Vad är en Reko kyckling?

Reko kycklingar lever fritt i väl tilltagna stall med möjlighet att när som helst gå ut i en 20 000 kva- dratmeter stor trädgård där de fritt kan ströva runt och picka. Varje stall har en veranda där kyck- lingarna tycker om att vara när det regnar. Kycklingarna växer upp långsamt i sin egen takt, de lever länge och äter ett reko ekologiskt foder fritt från antibiotika och GMO-manipulerade växter. Alla Rekos egna åtgärder gör att kostnaden för att föda upp en Reko kyckling är 3-4 gånger högre än för en som föds upp industriellt. Därför blir konsumentpriset också högre.

– Reko handlar om ett gott liv för både djuren och människorna. Våra bönder tar hand om kyck- lingarna på ett kärleksfullt sätt vilket jag märker när jag besöker gårdarna, säger Sebastian Holm, VD på Reko.

I dagsläget föds Reko kycklingar upp på fyra gårdar som ligger i Skåne och Östergötland. På ett år beräknas kapaciteten ligga på totalt cirka 200 000 kycklingar och Reko har därmed ambitionen att bli det största nätverket av ekologiska och KRAV-märkta kycklinguppfödare.

Rekos kycklingsortiment består av färsk hel kyckling och fem olika styckningsdetaljer: bröstfilé, vingar, lårfilé, ben och lever och säljs hos välsorterade dagligvaruhandlare och på ekologiska matbu- tiker som till exempel Paradiset i Stockholm, FRAM i Göteborg och Green Matmarknad i Malmö. Reko kycklingar finns i butik från den 28 september. Rekommenderat pris för en hel kyckling är mellan 115-125 kronor per kilo.

reko ekologisk krav kyckling 2

reko ekologisk krav kyckling 3

reko ekologisk krav kyckling 4

reko ekologisk krav kyckling 5

reko ekologisk krav kyckling 6

Kyckling, Reko

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.