Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Grillmöte med Leif-Ivan Karlsson

Jag träffade Leif-Ivan Karlsson i Florida

En Norrlänning träffar en annan Norrlänning i USA och grillar tillsammans.

 

Leif-Ivan King of fucking everything, super entreprenör och känd från Kanal 5 - Svenska miljonärer är grymm på att grilla. Under vintermånaderna bor Leif-Ivan i Florida. Jag träffade honom i slutet på januari. Han är en man som vet hur man grillar och njuter av livet. Medan vardagen lunkar på hemma i ett gråkallt Sverige så driver han sina företag med hjälp av en telefon och en dator härifrån. Vädret var 27 grader och strålande sol när jag träffade Leif-Ivan.

Han hade marinerat en underbar oxfilé som han grillade på sin Weber. Till oxfilé så serverade han sallad och kryddsmör. Han tycker inte om grillsåser så mycket utan föredrar att göra eget kryddsmör.

Jag passade på att göra Leif-Iven till hedersmedlem på Grillbloggen. Motiveringen "Leif-Ivan är en hängiven grillare och livsnjutare som bara grillar det bästa som går att få tag på."

Efter en dag tillsammans med Leif-Ivan i solen så var jag lika röd i ansiktet som en nykokt hummer från Main. Meningen "Solkräm är bara för veklingar" som Leif-Ivan sa ringde i mina öron flera dagar efter ett mycket trevligt möte!

Här kommer Leif-Ivan med sina grillerfarenheter:

Grill Kungen: Leif-Ivan Karlsson 53 år ung och är en Super Entreprenör som bor på Chateau Eagle Mountain på Tullingestrand i Stockholms finaste område Tullinge så klart, i ett 4 vån 22 rum och 700 kvm stort Örnnäste byggt början av 1900 talet.

Jag har en Weber Summit 650 som favoritgrill i Sverige medan i USA så nöjer vi oss med en Weber Summit 450. Sedan har vi grillar på Öland, i Järvsö och mobila gasolgrillar med när vi åker båt och husbil. Älskar ju att grilla!

Grillar i stort sett varje dag åtminstone 1 ggr/dag men sommarn blir oftast både lunch och middag, som ex! Luncherna då grillar vi typ Tullips 90 % kött hamburgare eller korv av alla de slag, till det sallad eller potatissallad.

Middagarna då grillas mesta typ 50% av gångerna Oxfile, helst från Brazilien eller Uruguay skurna i bitar alt helstekt. För att växla lite så grillar vi även mycket fäskfile, ca 25% av gångerna mest helstekt men även i bitar. Kycklingfiléer blir ca 25% av gångerna dessa från Kronfågeln.

Jag grillar alltid allt välgrillat och allt är alltid välmarinerat i marinerings maskiner och jag är en jävel på att krydda. Jag menar massor av salt / grovmalen svartpeppar /grillkryddor / samt hickory koncentrat som slutgiltigt droppas på allt för den perfekta smaken.

Vi grillar bara top of the line produkter både till vardags och fest. Hos en grill och Partykung är det alltid Lördag så klart!

Vi dricker alltid rödvin till allt. Vår favorit är 7 Zins. Ett vin av Zinfandeldruvan och till luncherna blir något glas av vitt Chardonay vin.

Min bästa grillupplevelse är faktiskt varje gång jag grillar, dom är toppen alla tillfällena och alltid supergott.

Tillbehör kör jag uteslutande vitlökssmör och Cafe de paris smör. Men gästerna får om dom vill bearnaisesås och andra såser. Då och då gör vi en grym pepparsås av ett hemligt recept men den är garanterat världens grymmaste.

Vi har en enorm bred bekantskapskrets där alla är kul att ha med vid min sida och sällskap när jag grillar. Men observera att ingen får hjälpa till med grillningen eller bry sig med råd eller dylikt. För jag vet bäst så klart!

Marinad alltid Cai p s original och alltid gasgrill. Jag tycker att kolgrill är löjligt och eftersom att vi bor 3-6 mån per vinter i Florida så blir det grillning året runt. och varje dag som sagt.

Leif-Ivan Karlsson – King of fucking everyting!

 

Leif Ivan Karlsson 91

Leif-Ivan tillsammans med sin Weber gasgrill. Han har en större i Sverige.

 

Leif Ivan Karlsson 90

Oxflién ligger och gottar till sig. "Grilltänger är för veklingar..."

 

Leif Ivan Karlsson 89

Kryddning.

 

Leif Ivan Karlsson 88

Jag köpte med mig några olika grillsåser. Här är Grillbloggen.nu´s 2011 års vinnare.

 

Leif Ivan Karlsson 87

"Skål vänner!"

 

Leif Ivan Karlsson 86

Förutom grillning så är båten ett annat intresse som Leif-Ivan har. Tyvärr så är det ett fel på båten men hans mekaniker från Sverige sitter på ett plan samtidigt som vi grillar.

 

Leif Ivan Karlsson 85

Skönt med ett dopp efter maten. Den bleka killen (röda) till vänster - det är jag.

 

Leif Ivan Karlsson 84

 

Skönt klimat och fin natur.

Taggar: USA Caj P Weber Oxfilé Grillmöte