JD Grillevent medverkade på ett event som Luxe Event ordnade på Strandvägskajen i Stockholm
Grillbloggen.nu var där och grillade till sammans med Andreas Mathiasson från JD Grillevent. Vi grillade grönsaker från Ecoviva, fisk och skaldjur från IS Fisk. Rödingen med timjan, dill och smör. Vi rökte fisken på låg värme ca 130 grader i Monolithgrillen till ca 55 grader i köttet. Weber Smoking Wood Chips - Äpple passade utmärkt. Den färska kallrökta rödingen serverades med majonäs och dill. Torskryggen marrinerades i kallrökt vatten från Äkta rök. Sedan grilade vi den på indirekt grillning på en Weber 57. Före serveringen så saltade vi den med Björkrökt från. Kejsarhummer klippte vi upp före grillningen. Den serverades i med en smält smaksatt smör.
Felicia Geire och Jenny Hedman ligger bakom Luxe Event. Detta var tredje träffen de hade.
Några av deltagarna var Carin Da Silva, Daniel Paris, Annica Englund, Nina Johansson, Malin Gramer, Agneta Sjödin, Ellinor Bjurström, Mirre Dehlin m.fl.


Ett lyckat grillevent bygger på bra kryddor. Givetvis flingsalt från Falk Salt, färska kryddor från Svegro och färdiga kyrddrubber från Caj P.


Grillad röding, indirekt grillning på en Monolith grill.

Citroner - grillade citroner är ett måste!

Fina fisken :-)

Grillade grönsaker. Endast olivolja på paprikan. Weber 57 grill.


Grillad sparris med olivolja och flingsalt. Pressad grillad citron pressas på sparrisen före servering. Weber 57 grill.


Mirre Dehlin var en av besökarna.

Före servering så passade de på att få behandlingar.

























