Kalamata Olive Briqs - Olivbriketter

Låt oss presentera årets eko-innovativa nyhet:

Kalamata Olive Briqs Olivbriketter

Kalamata Olive Briqs

Historien om vår klimatsmarta nyhet som härstammar från Kalamata, Grekland där allt startade med oliver. Där det mesta handlar om mat och varje kapitel är grönt en glödhet bestseller!

Grilla grönt och klimatsmart

Patenterad EKO-innovativ miljömärkt produkt

Våra grekiska briketter tillverkas av restprodukten från olivoljeframställning. Olivkärnorna förbränns till kol, blandas med vatten och naturlig stärkelse, och formas till briketter. Värmeenergin från olivkärnorna har sedan urminnes tider använts som värmekälla i Grekland och nu även till briketter. Inga träd har avverkats för att framställa våra olivbriketter. Vi har en cirkulär ekonomisk tillverkning och vi har vunnit flera utmärkelser för årets mest EKO innovativa hållbara produkt. Nu kan du grilla 100 % naturligt och klimatsmart!

Lång brinntid - jämn glöd

Långsam förbränning– Ger optimal glöd 6366 kcal/kg

Olivbriketterna är nästintill doftfria och ger maten en behaglig smak av grillat. Det bildas mycket lite rök, även när fett från gallret droppar ned i glöden då och då. Våra briketter tänds snabbt, brinner under lång tid och bibehåller en jämn värme under många timmar. Olivbricketter passar att använda i alla typer av grillar och modeller inkl kamado grill. De bildar nästintill obefintligt med aska jämfört med traditionella briketter. Lång och jämna brinntid och lite aska gör därför olivbricketter till en utmärkt värmekälla även för kamado grillarna.

Ekologisk certifierade

Av alla olivproducerande länder, är Grekland känt för kvaliteten på sina oliver och olivolja, vilket är landets nationalprodukt. Vi arbetar tillsammans med familjeföretagen i Kalamata som odlar och framställer olivolja. Kalamata är det största enskilda olivodlingsområdet i EU, beläget i sydöstra delen av Peloponnesos halvön i Grekland. Vi köper det naturliga avfallet från olivoljeproduktion från småskaliga jordbrukare i regionen och framställer därefter våra olivbriketter av kärnmassan som bildas efter olivoljan är pressad. 100 % återvinning och recycling! 

Fakta

Grilla grönt

  • Olivbriketter är doftfria 
  • Olivbriketter ger en behaglig smak till maten 
  • Olivbriketter bildar mycket lite rök, även när fett från gallret droppar ned i glöden då och då 
  • Olivbriketter är enkla och snabba att tända 
  • Olivbriketter har lång brinntid och behåller en jämn värme under 4-10 timmar (lång brinntid 4 timmar, low & slow 10 timmar) 
  • Olivbriketter släpper ut 30% mindre kolmonoxid än traditionell kol och briketter

Fördel med Olivbriketter

  • 100% ekologiska och naturliga
  • Ekologisk certifierade
  • Långsam förbränning – ger optimal glöd 6366 kcal/kg
  • 30% mindre kolmonoxidutsläpp
  • Enkla att tända
  • Smak- och doftfria
  • Fungerar i alla typer av grillar
  • Lång brinntid 4 timmar low & slow 10 timmar
  • Grilla grönt och klimatsmart utan rök
  • Eu–patenterade

KALAMATA BRIQS 780

För mer information klicka här

Briketter, Kolgrill

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.