Nya detaljer på styckningsscheman

Barbequetrenden har ökat intresset för nya styckningsdetaljer på kött. Svenskt Kött har därför tagit fram uppdaterade styckningsscheman med nya detaljer som exempelvis spindelstek, St Louis-revben, broskkam och tomahawk.

Tomahawk på nöt, St Louis-revben på gris och lammhjärta är några av de detaljer som presenteras på de nya styckningsscheman. Men även entrecôtekappa på nöt, spindelstek och broskkam på gris är några av de nya detaljerna som vi kan lägga på grillen i sommar.

- Styckningsdelarna är inspirerade av bbq-trenden i USA där de använder andra delar på djuret. Det innebär att vi kan utveckla våra styckningsscheman ännu mer, säger Elisabet Qvarford, vd på Svenskt Kött.

Svenskt Kött sätter detaljerna i ett anatomiskt sammanhang för att det ska bli lättare att förstå deras egenskaper för tillagning.

- Kött är ett värdefullt livsmedel. Det ligger i tiden att ta vara på allt och vara resursmedveten, säger Elisabet Qvarford.

Efterfrågan på Svenskt Kötts styckningsscheman är stor från butiker, kockar och kökschefer. Även konsumenter beställer styckningsscheman och ramar in för att sätta upp hemma.

- Det är precis vad vi vill, inspirera till ökad kunskap om kött och styckningsdetaljer, säger Elisabet Qvarford.

Svenskt Kötts styckningsscheman är framtagna i samarbete med köttexperten Eric Persson, Crossover Creative - koncept- & designbyrå för mat och dryck.

Styckningsscheman för nöt, gris och lamm i storlek 70x100 cm finns att beställa på Svenskt Kötts webbplats.

Här är listan på de nya detaljerna:

Styckningsschema Nötkött

Styckningsschema Griskött

Styckningsschema Lammkött

Mer information

Elisabet Qvarford, vd Svenskt Kött, 08-787 51 23

Karin Amedé, kommunikatör Svenskt Kött, 08-787 55 13

 

Grillmästarna, Lamm, Kött, Nötkött, Svenskt Kött, Styckningsschema

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Våra tjänster
  • Annonsera

  • Samarbeta med oss

  • Grillevent

Bli medlem
Bli medlem i Grillbloggen, helt kostnadsfritt och få erbjudanden, information och möjlighet till lite mer...

Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.