Stockholms första riktiga bbq-restaurang

The old smoke house 2

I slutet av mars öppnar Stockholmsområdets första riktiga bbq-restaurang, som eldar med ved i stället för pellets eller chunks. På The Old Smokehouse blandas amerikansk barbecuetradition med svenskt rökhantverk.

Längst ute på idylliska Smedsudden i Saltsjö-Boo, med strålande utsikt över Lännerstasundet, öppnar under våren ett efterlängtat tillskott i Stockholms restaurangvärld.

På platsen låg tidigare Bexanders rökeri, som i mer än 70 år gjort sig kända för sina förstklassiga , hantverksmässiga rökta produkter, som räkor och böckling. De svenska, rökta delikatesserna kommer att ha en given plats på The Old Smokehouse meny, men också få sällskap av de bästa barbecuerätterna från hela världen, tillagade både i en specialbygd Myron Mixon-smoker och på träkolsgrill.

Bakom The Old Smokehouse står krögaren Therese Läck, som tidigare hållit till i köken på bland annat Grodan, Reisen och Brasseriet i Stockholm.

The old smoke house bbq restaurang stockholm

– Det var under en resa till Austin jag verkligen fick upp ögonen för genuin bbq. Efter att ha ätit på Aaron Franklins restaurang kunde jag inte sluta tänka på alla smakerna. Och visionerna om att öppna ett genuint bbq-ställe, kombinerat med vår svenska rökeritradition, började ta form.

Menyn består av de bästa bbq-rätterna från USA och Karibien, men även grönt, vegetariskt, fisk och skaldjur har sin givna plats. Dryckesmässigt handlar det till stor del om småskalig hantverksöl och amerikanska viner.

Maten får också en skandinavisk touch eftersom man använder sig av svensk al vid tillagningen.

– Miljö- och hållbarhetsmässsigt känns det självklart att använda svensk trä istället för att importera exempelvis hickory, säger Therese Läck.

Den helt nybyggda restaurangen kommer att ha plats för 94 matgäster, och det finns även ett chambre separé med tillhörande terrass att boka för sällskap som själva till testa på sina bbq- och grillkunskaper. Det kommer också att finnas en Kuba-inspirerad lounge med fokus på Rom och choklad.

Under sommaren går det också att ta egen båt till The Old Smokehouse och lägga till vid en av de åtta gästbåtplatserna, för att kliva rakt upp på den stora verandan vid vattnet.

The Old Smokehouse öppnar den 22:a mars.

 Kontakt: The Old Smokehouse Smedsuddsvägen 1, Lännersta Tel 070 - 368 64 04 (hälsa från Grillbloggen.nu)

A_Nyheter

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.