Pulled pork med marinadspruta

 

sagaform marinadspruta 2

För att göra en underbar pulled pork så injicerar man fläskkarrén med någon typ av vätska. Det kan till exempel vara äppeljuice eller någon buljong. Detta gör man i god tid före man rubbar in fläskkarrén med en rubb dvs kruddblandning. Det finns olika färdiga kryddblandningar som man kan köpa om man inte vill göra sin egen.

sagaform marinadspruta 3

sagaform marinadspruta 4

Jag testade i alla fall marinadsprutan från Sagaform och den fungerar mycket bra! Den är av någon metall vilket gör den stabil och inte så sladdrig som en i plats kan uppfattas. Den är lätt att göra ren. Koka upp lite vatten och dra in den i sprutan. Och spruta ut i vasken. OBS! Kokande vatten är varmt! Upprepa ett par gånger. Montera sedan i sär den och spola med varmvatten utanpå och de delarna som fortfarande inte är rena.

 

sagaform marinadspruta 1

Man kan både göra pulled pork i ugnen och i grillen

Ugnen:

Sätt ugnen på 110 grader och kör karrén tillls den är 93 grader i mitten.

Smokern:

Starta med 15 briketter i en skorstenständare.
Lägg i ordentligt med briketter i smokern. Gör en grop i mitten där du placerar de tända briketterna.
Använd rökbitar av t.ex. äppelträ eller hickery om du vill ha en maffigare smak.
Se till att smokern ligger på ca 100-120 grader.
Placera fläskkarrén i smokern och lägg på locket.
Vänta i 10-12 timmar tills den är 93 grader i mitten.

Ta sedan ut den, linda in den i folie och låt den vila i 30 minuter. Dra sedan i sär köttet med två gafflar. Blanda i en BBQ-sås och servera sedan i pitabröd tillsammans med sallad.

sagaform marinadspruta pulled pork 2

sagaform marinadspruta pulled pork

Pulled pork, Marinadspruta, Sagaform

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.