Pulled pork med marinadspruta
För att göra en underbar pulled pork så injicerar man fläskkarrén med någon typ av vätska. Det kan till exempel vara äppeljuice eller någon buljong. Detta gör man i god tid före man rubbar in fläskkarrén med en rubb dvs kruddblandning. Det finns olika färdiga kryddblandningar som man kan köpa om man inte vill göra sin egen.
Jag testade i alla fall marinadsprutan från Sagaform och den fungerar mycket bra! Den är av någon metall vilket gör den stabil och inte så sladdrig som en i plats kan uppfattas. Den är lätt att göra ren. Koka upp lite vatten och dra in den i sprutan. Och spruta ut i vasken. OBS! Kokande vatten är varmt! Upprepa ett par gånger. Montera sedan i sär den och spola med varmvatten utanpå och de delarna som fortfarande inte är rena.
Man kan både göra pulled pork i ugnen och i grillen
Ugnen:
Sätt ugnen på 110 grader och kör karrén tillls den är 93 grader i mitten.
Smokern:
Starta med 15 briketter i en skorstenständare.
Lägg i ordentligt med briketter i smokern. Gör en grop i mitten där du placerar de tända briketterna.
Använd rökbitar av t.ex. äppelträ eller hickery om du vill ha en maffigare smak.
Se till att smokern ligger på ca 100-120 grader.
Placera fläskkarrén i smokern och lägg på locket.
Vänta i 10-12 timmar tills den är 93 grader i mitten.
Ta sedan ut den, linda in den i folie och låt den vila i 30 minuter. Dra sedan i sär köttet med två gafflar. Blanda i en BBQ-sås och servera sedan i pitabröd tillsammans med sallad.