Inför Grillmässan 2019

10 Maj 2019

Dags för grillmässan i Stockholm 2019 

24-26 maj är det dags för den årliga Grillmässan. Sveriges största grillfest där entusiaster, grillmästare, kända matprofiler och andra matintresserade samlas för att spana in eller presentera det senaste av grillvärldens och utesäsongens nyheter, trender, och smaker.  Och förstås för att njuta av grillad mat och sommardrycker. 

Grillmässan är sedan förra året en del av Sverigedagarna på Djurgården. I år är det en ny plats, stora galärfältet nedanför Josefinas och framför vasamuseet. Enklare att hitta. Man kan också ta direkt färja, DJURGÅRDEN 3 från Nybrokajen som går skytteltrafik mellan Vasahamanen och Nyboviken. 

Detta året är det ännu mer fokus på försäljning på plats och flera bra erbjudanden läggas upp redan i förväg på grillmässans webbsida. På mässan ser man ett stort utbud av grillar och utekök men även såser, kryddor och tillbehör man kan köpa med hem. Trädgård, utemöbler och spabad har också börjat ta plats på mässan i högre utsträckning. 

Framförallt satsar Grillmässan extra mycket på att höja nivån på mat och dryckesupplevelsen. De traditionella bänksätten har bytts ut mot designade diton från Danska Thors-design och under fredagen så erbjuds ”grill ala Carte”. Då erbjuds en bredare meny och man kan även komma med önskemål utanför menyn om man beställer i förväg. Grillmässan testlanserar även ”Famous Burger” en hamburgare med whiskey BBQ sås som flamberas på Famous Smokey Black.  Serveringen drivs gemensamt av Grillmässan och Andreas Mathiasson på JD Grill & Event. Andreas blev känd i grillvärlden när han vann TV4 första omgång av programmet Grillmästarna och seden dess samman hem guld i både BBQ SM, EM och VM. 

På dryckes sidan så har Grillmässan utsett Millers till årets grill öl och besökare kan själva rösta på sina favoriter för årets grillvin 2020. 

På lördagen är ett av de stora huvudnumren att man se Johan Jureskog utmanas till grill-duell av Adam Biderman från USA som tidigare förlorade mot Johan i TV programmet Världens bästa Burgare. Nu kommer Adam till Sveriges och Grillmässan för revansch. Ett annat känt namn i grillvärlden från USA är ”DIVA Q” (Danielle Bennett) som också finns på plats i en av montrarna. Lördagen erbjuder också flertalet kurser och provsmakningar. 

 Läsare av Grillbloggen som vill boka bord till fredagen erhåller en fri goodiebag. Uppge ”Grillbloggen” vid bokningen.  

 Grillmässan är en del av Sverigedagarna på Djurgården 24-26 maj och håller fri entré. Mer information på www.grillmassan.se  

Plats: Galärfältet Djurgården. Nedanför Josefinas och framför vasamuseet. 

Tid: 24-26 maj. Öppet 11-19 fredag. 10-20 lördag. 10-17 söndag. 

 Vi gjorde ett filmat reportage från mässan som du kan se här:

grilmassan front 450

Vill du hellre titta på YouTube - klicka här. 

Här är några härliga bilder från Grillmässan 2018

Grillmassan 2018 IMG 3740  Iberico Ribbs

 Iberico Ribbs i Smokern

Grillmassan 2018 IMG 3733 Dogge Doggelito

 Peter Watz och Dogge Doggelito

Grillmassan 2018 IMG 3747  Remundi grillar på plats.

 Remundi grillar på plats.

Grillmassan 2018 IMG 3751

 Weber Grill Academy

Grillmassan 2018 IMG 3752

 En ordentlig smoker från Hank's True BBQ

Grillmassan 2018 IMG 3755

 Smak portioner från bland annat Kronfågel och Slaktarkorv.

Grillmassan 2018 IMG 3763

 Grillplanka från JD Grill och Event

Grillmassan 2018 IMG 3764

Team Grillbloggen - Peter Watz (bloggare), Sarah Watz (digital strateg) och Philip Watz (fotograf och filmare)

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Våra tjänster
  • Annonsera

  • Samarbeta med oss

  • Grillevent

Bli medlem
Bli medlem i Grillbloggen, helt kostnadsfritt och få erbjudanden, information och möjlighet till lite mer...

Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.