Mitt utekök

09 juli 2011

Först lade jag en grön "gräsmatta" med dränering från Bauhaus på trädäcket.

Sedan byggde jag en hylla runt om den nya kylen som jag just har köpt. Det är en kyl som används inom restaurangbranschen. Inbyggd LED belysning. Snyggt! Ang hyllan. Jag hittade svartfärg i garaget som vi tidigare har använt till huset. Det var en oljefärg. Det är inge bra. Oljefärg tar långtid innan den torkar!

Jag har placerat mina två gas grillar Weber på en remsa av den gröna mattan som blev över. Det finns alltid risk att grillarna smutsar ner mattan och nu behöver jag bara byta remsan i stället för hela mattan.

Som avlastning och serverings bänk valde jag en IKEA Utby i rostfritt stål. Mycket tung och snygg! En låda med öl passar utmärkt under arbetsskivan :-)

Ovanför grillarna monterade jag en diskret LED belysning också från IKEA med det fyndiga namnet Ledberg En partyhöjare på småtimmarna. Det kanske var det som satte pricken över i.

Vi hade en liten bjudning (!) med ca 40 vuxna och 10 barn, köket fungerar utmärkt. Det enda som inte fungerar är fritösen. Den är förliten och klen. Behöver en större. Sedan kan jag sakna en vattenkran också. Fast det oftast när jag behöver vatten är vid förberedelserna.

En ordentligt soptunna med lock är ett måste. Den stänger ute både måsar och andra djur som är hungriga. Hittade en av Amerikansk modell för många år sedan.

 

utekok 8

Arbetsbänken från Ikea. Rymmer en hel del öl och andra viktiga saker.

utekok 9

Två Weber gasgrillar, ett kylskåp, fritös och kylboxar med mycket is i. Till drinkarna :-)

 

utekok 11

Peter och min vän Fredric in action med var sin grill. Jag kör bröd och Fredric kör kött. Med min bakgrund på MAX E4´an i Umeå under studietiden så var det lekande lätt att fixa ett 70-tal burgare :-)

 

utekok 12

Då Fredric inte serverar så tar gästerna själv maten :-)

 

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.