Uteköket del 3

09 Maj 2017

Bygga utekök - planering och ritningar

 Som i alla byggen så behöver man göra en ritning före man sätter igång.

  • Vad man ska bygga
  • Hur man ska bygga
  • Byggnaslov, om det behövs
  • Godkännande av grannen, vid placering närmare än 4,5 m från tomtgräns
  • Enklare att planera i dator
  • Se vad som rymms och inte rymms

Som sagt - att ha en ritning har många fördelar.

Jag hittade ett program som heter Sketchup. Där kan man skissa i 3D. Inte för att det är enklet på något sätt men riktigt roligt. Jag har spenderat alldelse för mycket tid att försöka lära mig det programmet. Det finns en hel del färdiga komponeter som man kan importera. Amerikanska grillar t.ex. Sunstonemetal, Big Green Egg finns att ladda ner kostnadsfritt. Platsen på mitt utekök är inte helt fyrkantigt. En kortsidan är längre än den andra. Att så försöka göra bänkskivor i linje med väggen och lägga på reglar i samma vinkar + ett plasttak var inte enklet. Se bilderna nedan. Inte snyggt.

Ett annat sätt är att anlita någon annan som gör ritningen åt dig. Ta t.ex. MyOutdoorKitchen, de har ett par personer som tar din skiss på papper och gör om den till en 3D modell. De har proffs som inte gör något annat än att göra skisser. Det går mycket snabbare än att försöka göra det själv.

 Detta var de första skisserna på uteköket

 Grillbloggen utekök 1

Grillbloggen utekök 2

Grillbloggen utekök 3

Grillbloggen utekök 4

Grillbloggen utekök 5

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.