Jag besökte MÄSSAN PASSION FÖR MAT 2017, GÖTEBORG.
Jag sitter på planet hem från Göteborg med en full mage och ett leende på läpparna. Jag kommer just från Passion för Mat - mässan i Göteborg. Men vi tar det från början.
En av mina grillvänner sa till mig för ett par månader sedan att jag måste komma till västkustens största matmässa - Passion för mat. Han var som eld och lågor hur trevligt det är på mässan och alla utställare, maten vinet etc. Jag tog kontakt med arrangören och presenterade mig och bloggen. Ett par dagar senare var ackrediteringen klar.
Första dagen så träffade jag mina vänner från Sundqvist (Global knivar, Scanpann kastruller och pannor etc), Salmalax (deras nya laxburgare är otroliga), JD Grill och event (bjöd på grillad Reko-kyckling, sålde deras nya rub), Zigges BBQ (med ännu fler kryddblandningar), Frölunda Lilla Saluhall (Västkustens bästa kött). Johan i hallen (deras hängmörade kött fanns till och med på plats, underbara korvar) m.fl. En mycket trevlig mässdag som kantades av framgångar för mig och bloggen, en fettbrand i en grill som riskerade att utrymma mässan och många underbara kontakter.
Andra dagen var det mångan fler besökare. De flesta med ett tomt glas i handen på väg till en monter som serverade vin. Stämningen blev trevligare och trevligare ju längre dagen gick.
Dag tre - Inte lika många besökare, skönt. Tog en snabb runda och hälsade på alla knutna kontakter och tackade för mig inför resan hem.
Mässan var trevlig, många bra kontakter knöts och det kommer påverka innehållet i bloggen under en längre tid framöver. De flesta utställare som jag pratade med sa att det var en bra mässa!
Full fart på mässan.
Det första jag ser är Salmalax som erbjuder sina nya burgare, gjorda av - Salmalax.
Burgarna från Salmalax kan både stekas och grillas.
Man kan använda sig av salladsblad istället för bröd. Perfekt för LCHF och som glutenfritt alternativ.
Tre generationer Globalknivar från Sundqvist. (Se hela utbudet hos Bagaren och Kocken)
Se hela utbudet av Globalknivar hos Bagaren och Kocken
"Klacken" på knvien kan användas till att ta bort detaljer som man inte vill ha kvar. (Se hela utbudet hos Bagaren och Kocken)
Global har inte bara knivar i sortimentet, de har slipverktyg till knivarna och underbara skärbrädor. Den minsta skärbrädan är 45 x 30 x 5 cm (Köp den hos Bagaren och Kocken) och den största 80 x 40 x 5 cm på hela 15 kg! (Köp den hos Bagaren och Kocken) Hörde att det var ett antal personer som köpte denna gigant under mässan.
Scanpann - prisbelönta pannor. (Se hela utbudet från Scanpann hos Bagaren och Kocken.)
Salt- och pepparkvarnar från Zassenhaus. (Se hela utbudet från Zassenhaus hos Bagaren och Kocken)
Brandfilt med klassiskt märke.
Grillförkläde i skinn. (Köp den hos Bagaren och Kocken)
Härliga tillbehör till pastan från Gourmet Food.
Johan Drevhage från JD Grill och Event och Paolo Labardi från Kryddhuset tillsammans med en ny serie kryddblandningar så kallade spice-rub. Spice rub har tagits fram tillsammans med Ulrik Lindelöv (Svenska Grillandslaget), Johan Drevhage, Andreas Mathiasson och Martin Nordh - de tre senare känd från Grillmästarna TV4. Varje grillers har tagit fram sin egen smak.
Paolo från Kryddhuset och Martin Nord från SmoKing Aces Bbq Event, en av de fyra som bidragit med sitt recept i kryddserien.
Siliconpensel inbyggd i grillglazen. En smart lösning från Kryddhuset.
Paolo visar hur den fungerar. Fast man ska använda den på råvaran som ligger på grillen. Olika smaker till olika råvaror.
En annan lösning är flaskan med inbyggd spray.
Salt med smak av champinjon.
Här ligger fläskkarrén och kycklingklubborna på grillen.
Micke och Jonas från JD Grill & Event arbetade tillsammans och serverade goda saker, direkt från grillen.
Jonas sätter den sista detaljen på fläskkarrén - saltet.
Fläskkarrén kryddades med Venison & Wild Game Rub av Oakridge - Backyardhero.se
Fläskkarrén kryddades med Venison & Wild Game Rub av Oakridge - Backyardhero.se
Efter kryddningen så penslades fläskkarrén med Orange, Habanero Glaze & BBQ Sauce av Don Marco´s från Backyardhero.se
En del av teamet från JD Grill & Event.
Del två kommer inom kort...