Ansökan till Grillmästarna 2016

10 juni 2016

Min ansökan till Grillmästarna 2016

peter watz ansokan videobild

Många frågade och jag svarade per automatik ”Nej, jag kommer inte söka till Grillmästarna. Jag har varit med på castingen första året, det får räcka.” Men så en måndag tog jag ett glas vin och satte mig ner och surfade lite. Tog ett till glas, det var ju ändå måndag. Surfade vidare och hamnade på ansökningssidan på TV4. Varför inte? Jag fyllde i ansökan och skickade iväg den. Firade med ett glas till. Jag är ju ändå ledig i morgon. Min fru Sarah satt i soffan och surfade också. Vågade inte säga något till henne.

Redan dagen efter så ringde Titan Television. Det är de som gör programmet. Hon tackade för min ansökan och ville att jag skulle spela in en video där jag visar lite vad jag kan vid grillen och berättade mer om mig själv. Visst sa jag - inga problem. Jag är van att stå framför kameran. I mitt vanliga arbete så föreläser jag både på distans framför kameran och live.

Tankarna började snurra. Vad ska jag göra, vad ska jag säga, hur ska jag lägga upp det. Vad letar de efter? Jag började fundera på alla olika alternativ, vad som hade fungerat tidigare etc. Det är ju en TV-produktion så min målgrupp är TV4 och vad de vill visa upp i programmet. Det räcker inte med att grilla bra. Man måste ha utstrålning och ett koncept. Jag funderade vidare. Dags att berätta för frugan och barnen. ”Men Peter du sa att du inte skulle…” Ja, ni förstår hur det samtalet gick.

Dagarna gick. Snart var det deadline att lämna in filmen. OK jag sätter den till helgen. Helgen kom liksom stormen. Men jag hade inget annat alternativ än att spela in den. Sagt och gjort. Fram med stativet, förklädet, rigga eldstaden i trädgården med en ny gjutjärns gryta från Weber. Alla detaljerna var på plats. Dags att spela in. Tända elden. Fram med köttet. Nu ska vi spela in film. En film som kan förändra hela mitt liv. En film som ska frälsa Titan, TV4, Christian Hellberg och alla andra som är med att ta beslut om jag ska få komma till castingen. En casting som var mycket mindre än tidigare år. I år var budgeten begränsad då en huvudsponsor inte längre var med. Ryktet gick att det var bara 15-20 personer som skulle få komma till castingen. Tidigare år var det mellan 60 och 100 personer! Nu ska jag alltså sätta filmen som gör mig en av dessa 15-20. Ingen press Peter. Men vilken roll skulle jag ta? Jag lägger till en kaxig roll. Lite djävlar anamma! Så får det bli.

 

Se ansökningsfilmen här. OBS! Jag är lite kaxig här... Klicka på pilarna för större format.

Filmen skickades in och nu började väntan. Varje gång telefonen ringde så knöt det sig i magen. Vad hade jag gjort? Vad hade jag ställt till med? Varför utsätter jag mig för detta? Varför inte! Det kan ju bli hur kul som helst. Telefonen ringde. Titan ville ha en längre intervju med mig. Jag hade alltså gått vidare till nästa steg. Yes! Jag är med. En stund till i alla fall. Vi bokade in ett samtal.

Intervju gick bra. Ni som har träffat mig, ni vet att jag gillar att prata. Ställ en fråga och jag kan hålla låda i flera timmar. Samtalet tog i alla fall en timme. Vi pratade om vad det skulle betyda för mig om jag vann Grillmästarna 2016. Svaret var ganska enkelt, efter jag hade fått tänka till en stund. ”Om jag blir årets Grillmästare 2016 så kommer det visa min son att man kan ta sig dit man vill bara man vågar ta första steget. Att grilla och driva Grillbloggen.nu är något som jag gör med honom. Han fotograferar, provsmakar och är allmänt nyfiken. Om jag vinner så kommer jag göra det för honom."

Så kom samtalet - jag var med! Jag skulle få komma till castingen / uttagningen. Nytt för i år - alla får max 90 minuter på sig. Tidigare år så har man fått upp till 5 timmar men nu var det andra bud. Så nu kom nästa fundering. Vad skulle jag grilla? Vad kan man göra på 90 minuter? Jag började tänka, surfa, fråga runt - utan att avslöja att jag var med. Efter några tappra försök med några klassiska rätter så kom jag på vad som jag hade imponerat på tre tidigare deltagare i Grillmästarna; Andreas Mathiasson vinnare säsong 1, Johan Drevhage andra plats säsong 2 och Jimmy Jazz, tredjeplats säsong 3. Jag hade grillat en urbenad kyckling till dem dagarna före Grillmässan 2015. Läs reportaget här.

Nu började träningen. Hur benar man ut en kyckling på kortast tid? Bara att grilla kycklingen skulle ta 60-70 minuter så jag måste få upp hastigheten att bena ur den. Jag övade och övade, grillade och grillade. Ett tag försökte jag få till en rökt risotto också men den gick bort på grund av tidsbrist. 90 minuter fattar du hur kort tid det är? Familjen började klaga. ”Pappa, inte kyckling i dag igen… Kan vi inte få kött istället?” Det blev kyckling den kvällen också.

Jag fortsatte prata med den andra personen som också hade gått vidare. Vi började dela med oss av våra fram- och motgångar. Ett tag försökte  jag psyka den personen att hoppa av. En mindre att tävla emot tänkte jag. Men det fungerade inte. Den personen genomskådade mig och bara garvade. Efter mycket träning så var jag nöjd. Detta kommer att fungera. Läget var under kontroll.

Dags för castingen i Tessinparken, Östermalm, Stockholm - läs fortsättningen här...

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Våra tjänster
  • Annonsera

  • Samarbeta med oss

  • Grillevent

Bli medlem
Bli medlem i Grillbloggen, helt kostnadsfritt och få erbjudanden, information och möjlighet till lite mer...

Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.