NEW_Grillevent hemma hos oss
Matlagningsaktivitet hemma hos Grillmästare Peter på Lidingö
Bjud dina anställda eller nyckelkunder på en unik matlagningsaktivitet
Vi på Grillbloggen.nu har bygggt ett utekök hemma hos grillmästaren Peter Watz på Lidingö. Nu öppnar han upp sitt exklusiva utekök för grupper som vill vara med och grilla samtidigt som de får en föreläsning och annorlunda upplevelse.
Pröva! Du och dina gäster får en upplevelse som de sent glömmer.
Grillföreläsning och utbildning
Det finns så mycket man kan lära sig om grillning. Under eventet kommer jag att svara på era frågor och föreläsa kring grillning.
Några av dessa frågor kommer besvaras:
- Skillnad på kol och gas-grill.
- Skillnad på att grilla och BBQ.
- Tips på hur man blir en grillkung.
- Hur tänder man kolgrillen på bäst sätt?
- Vad ska man tänka på när man grillar buffé.
- Vilka grillverktyg / tillbehör ”måste” man ha?
- Vilka grillar man ska köpa och vilka man bör undvika.
- Skillnad på rökspån, rökflis och rökchunks
- och mycket mera...
Uteköket är utrustat med allt som behövs för en bra upplevelse
Uteköket är fullt utrustat med förstklassiga grillar och grilltillbehör. Tillsammans med Grillbloggens partner har vi den bästa utrustningen för grillevent.
- MyOutdoorKitchen.se - Den maffiga gasolgrillen, alla lådor, bänkluckor och vasken.
- ÖlKylen.se - Inte bara kall öl utan också kalla råvaror.
- VinKylen.se - Perfekt kylt vin (som gästerna har med sig)
- Lodge Cast Iron - Gjutjärns pannor, grytor, stekplattor och uppläggningsskålar i gjutjärn.
- Global - Sylvassa knivar och gedigna skärbrädor.
- Broilking - Grillbrickor och olika hållare för grillen.
- Big Green Egg - Keramisk grill med teknik från NASA.
- Braai - Grilla med öppen eld med Braaien från Sydamerika.
Gästtoalett finns inne i huset.
Äter tillsammans under tak
Ni äter maten som ni grillade tillsammans. Det spelar ingen roll om det är +20 eller -4 grader. Ni får en mysig upplevelse att äta maten som ni har varit med och grillat.
Företagskickoff september 2018. 20 plusgrader.
Företagskickoff februari 2018, 4 grader minus och 3 dm snö.
Endast de bästa råvarorna för våra Matlagningsaktiviteter
Vi arbetar med de bästa restaurang grosisterna för att få de bästa råvarorna. Vi har valt ut våra parnter med omsorg för att få de bästa råvarorna till våra event:
- Johan i Hallen / Bergfalk & Co. - Kött, kyckling och korv från hela världen.
- Martin Servera - Grönsaker och dryck.
- Kryddhuset - Kryddor av grillmästare för grillmästare.
- Epic Spice - De bästa kryddorna från Napa Vally.
- Falk Salt - Flingsalt med smak av Hickory sätter sista touchen på grillrätten.
Entrecotte från Johan i Hallen, John Stone Irland.
Menyn
Vi har tillsammans med Henrik Stensvad landslagsledaren i Svenska Grillandslaget tagit fram en meny som kommer ge dig och dina gäster en smakupplevelse utöver det vanliga. Vi är också öppna för dina egna önskemål och specialmat (vi är vana med specialmat oavsett om det är religösa, kulturella eller allergier så anpassar vi oss för era önskemål). Med vår erfarenhet och våra kontakter kan vi lösa de flesta krav.
I menyn kan följande delar ingå: Grillad Entrecotte eller Lammracks, tre sorters korvar, grillad vegetarisk sallad, rökta och grillade kycklingklubbor, grillat surdegsbröd, grillade majskolvar + grillmästarens överraskning och grillad efterrätt. Denna meny innehåler flera olika rätter. Trevlig att lära sig att grilla de olika råvarorna och få olika smaker. Allt vi grillar kommer du och dina gäster kunna grilla hemma på er egen grill.
Uppläggningen av matkorgen är klar.
Grillen rymmer mycket, tomater, paprikor och majs till den grillade salladen och tre olika sorters korv.
Rökt och sedan grillad kyckling.
Grillad sallad med spetskål, paprika, tomater och romansallad.
Grillad lammracks
Flamberad efterrätt, gjord inför våra gäster.
Välj mellan två olika tider
Eventen kan vara eftermiddag (11.30 - 15.30) eller kväll (16.30 - 20.30).
Vi genomför ett begränsat antal event per år, max 20-30 st. Fyll i intressannmälan nu före årets platser tar slut...
Vad kostar det?
En oförglömlig kväll är ovärderlig men vi har satt ett pris på det.
Startkostad: 9.900 kr + 450 kr per person.
Minimumdebitering 6 personer. Moms tillkommer. I priset ingår att ni och era gäster får vara med och laga maten, grillföreläsning, läsk & lättöl, all mat och tilltugg. Det går bra att ta med sig starkare drycker som öl, vin och cider. Ännu starkare drycker anväds bara för flamering, så lämna de hemma. Fråga gära oss om något är oklart - 070-8403191.
Prisexempel:
- 6 personer - 12.600 kr + moms
- 8 personer - 13.500 kr + moms
- 12 personer - 15.300 kr + moms
- Fler, begär offert
Villkor
Debitering sker i förskott och ska vara oss tillhanda senast 7 dagar före eventet. Utebliven betalning innebär ej avbokning. Avbokning utan kostnad skall ske skriftligen via e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senaste 7 dagar före eventet. Därefter debiteras eventet till 100%. Ni ska få en bekräftelse att avbokningen är mottagen. Avbokning från vår sida kan ske vid eventuella inskränkningar från myndigheter uppkommer, och då krediteras eventet till 100%. Antalet deltagare kan justeras nedåt senast 14 dagar innan eventet, dock så kan fler deltagare anmälas (mot extra debitering) senast 3 dagar före eventet. Viss fotografering kan komma att ske. Efter godkännande från er kan bilderna användas i marknadsföringssyfte. Ni får också använda bilderna internt hos er.
Grillningsförbud
Vid eldnings- och eller grillningsförbud ”på egen tomt” kan inte eventet genomföras. Införs grillningsförbudet 2 dag före eller samma dag som eventet så behålls en avgift på 2.500 kr, mellanskillnaden krediteras och återbetalas. Annars krediteras och återbetalas hela det beloppet eller ombokning till senare tillfälle.
En av våra kunder: Keter Plastic
Som ny norden-chef på Keter ville jag inleda 2018 med en inspirerande kick-off för mitt team som sitter utspritt på 3 kontor. Till middag ville jag satsa på något helt annorlunda och tänkte då på Peter som grillar året runt i sitt häftiga ute-kök. Efter en 30 minuters promenad genom den krispiga vinternatten kom vi fram och välkomnades av marschaller, öppen eld och tända grillar som värmde upp i snön och mörkret. Allt var förberett och vi fick en säkerhetsgenomgång och en presentation av vad vi hade att vänta oss.
Vi började hacka, krydda och tillreda maten och kort därefter började vi grilla. Peter hade planerat allt så det var bara för oss att hugga in. Vi jobbade med flera grillar och alla som ville fick hjälpa till med maten och grillningen. Under tiden förklarade Peter skillnaden mellan grill och bbq, hur man ska tända en grill, vilka tillbehör man bör satsa på mm. Allt var mycket informativt och trevligt! Peter gjorde saker och ting med grillen som vi inte trodde att man kunde! Att lära sig konsten med att grilla spetskål och andra grönsaker, att lägga hängmörad entrecote direkt på glödande kol i botten av grillen, samt att pensla majskolvar med smör som smälts i panna tillsammans med kol var några av höjdpunkterna.
När maten var klar satte vi oss vid lägerelden på våra renfällar och njöt. Efter en stund började Peter med efterrätten. Han flamberade annans på en stor stekhäll över öppen eld där vi satt och åt. Doften från ananasen, den mörka romen och sockret var underbar.
Vilken show Peter bjöd på - vi fick massor av inspiration som vi tar med oss hem och vi ser alla fram emot att imponera med utematlagningen i framtiden.
Allt var professionellt genomfört och vi rekommenderar verkligen detta event som passar utmärkt både som en företagsaktivitet och en kväll med kompisgänget!
Fredric Ankarcrona - VD, Keter Nordics AB
Våra event en del i din kundvård
Låt våra event bygga ännu bättre relationer till era kunder.
Vi kan kundvård, marknadsföring, försäljning. Låt oss veta vad ni vill ha sagt så säger vi det.
Ta med dig era säljare, produktspecialister m.fl. och genomför en företagskickoff hos oss. Tycker ni sedan att vårt event passar för er att bygga en ännu bättre relation till era kunder / partner så kan ni givetvis boka flera event. Vi hade 6 säljare från ett företag på ett event hos oss. Därefter kommer nu varje säljare ta med sig sina kunder till "sitt" event. Vi har offererat 6 event för dem.
Kom och häng i vår VIP lounge före eventet.