Pulled Pork, igen

18 augusti 2013

Temperaturen bör ligga mellan 100 och 150 grader, typ snitt på 130 grader.

Jag körde en Weber 57 cm. Startad skorstenständare. Snakemetoden. Idag hade jag Webers Kokosbriketter. De blev mycket varmare än de andra briketterna som jag tidigare körde med. Det var svårt att hålla rätt temperatur. Idag blev temperaturen 150-160 grader. Köttet gick upp till 70 grade ganske snabbt (1 1/2 timme). Det ska minst 4 timmar. Det bör ta ca 8-10 timmar för att komma upp till en innertemperatur på 94 grader. Men idag gick det snabbare...

 

Pulledpork PP 1

Fläskkarré med en inknådad rubbning.

 

Pulledpork PP 2

Skorstensbrännare

 

 

Pulledpork PP 3

Aluminiumform med vatten placerades där köttet ska ligga. Rökspån ligger på halva snaken. På så sätt blir det en jämn rökning under första delen av grillningen.

 

Pulledpork PP 4

 

Pulledpork PP 5

Färdigt resultat.

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.