Gott tillbehör
Idag gjorde jag en varm potatissallad. Mycket gott tillsammans med nygrillad fläskkarré.
Recept:
- 1 kg potatis
- 4-5 vitlöksklyftor
- Olivolja
- Fling salt
- Svartpeppar
- Rucolasallad och babyspenat
- 1 rödlök
- 10-15 körsbärstomater
- 4 färska fikon
Jag tvättade potatisen och delade den på långsidan och lade den i en långpanna. Krossade vitlöken och slängde ner den tillsammans med potatisen. Blandade ihop det tillsammans med olivolja, salt och svartpeppar. In i ungen på 225 grader. Rotade runt dem i mellan åt för att få färg runt om. Tar ca 30 minuter tills det är klart.
Salladen och spenaten lade jag upp på ett stort fat tillsammans med rödlöks skivor, tomater och fikonen.
När potatisen var klar plockade jag upp dem från långpannan och lade dem på sallads bädden. Olivoljan som potatisen låg i spritsade jag över salladen.
Till detta grillade jag fläskkarré som sedan fick gå i ungen tillsammans med äpplen, rosmarin, grädde och scharlottenlök.
Mycket gott!