Maxad grillkorv med färgstark rödbetshummus
Ta grillkorven till en ny nivå med grillat surdegsbröd, rödbetshummus och vår bokspånsrökta grillkorv.
- 4 Lönneberga Grillkorv bokspånsrökt
- 4 skivor vitt surdegsbröd
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- ½ zucchini (175 g)
- lite blandade sallad
- olivolja, salt och svartpeppar
Rödbetshummus
- 180 g kokta kikärter
- 100 g kokta rödbetor
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk god olivolja
- 1 ½ msk tahini
- 1 ½ msk pressad citronjuice
- salt
Rödbetshummus - hacka vitlöksklyftan och lägg i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser. Mixa till en grynig röra och smaka av med salt.
Grillade grönsaker - skiva zucchinin och skär paprikan i bitar. Vänd dem i olivolja, salt och svartpeppar och grilla tills de får fin färg.
Korv och bröd - ringla lite olja över brödskivorna och grilla dem tills de får en fin färg. Grilla korvarna enligt anvisningen på förpackningen.
Servering: bred ett rejält lager rödbetshummus på bröden, lägg på de grillade grönsakerna och korven. Toppa med några goda gröna salladsblad.