Pepprig korv med krämig potatissallad
Vet du inte vad du ska äta till middag?
Grilla några korvar och ät med en krämig potatissallad smaksatt med citron och basilika.
- 6 Lönnebergare svartpeppar
- en god grönsallad
Pickad rödlök
- 2 rödlökar
- 1 ½ dl rödvinsvinäger
- 1 ½ dl socker
- 2 ½ dl vatten
- salt
Koka upp vinäger, socker och vatten med en nypa salt. Klyfta eller skiva den skalade rödlöken och lägg ner i den kokande lagen. Låt lagen koka upp på nytt och dra därefter av kastrullen. Häll upp i en burk och låt svalna. Förvara kylt, håller i några veckor.
Färskpotatissallad
- 400 g kokt färskpotatis
- 2 salladslökar
- 1 citron
- 2 dl crème fraiche
- ½ dl kapris
- 1 dl finstrimlad basilika
- salt och svartpeppar
Skiva den kokta potatisen och finstrimla salladslöken. Riv det yttersta skalet av citronen fint och blanda med crème fraiche, kapris, basilika, potatis och salladslök. Smaka av med salt och svartpeppar.
Korv - grilla korven enligt anvisningen på förpackningen.
Servering - servera den nygrillade korven med krämiga potatissalladen, lite grönsallad och picklad rödlök.