Grillad Thaigryta
Kan man grilla en thaigryta? Självklart! Man kan grilla allt!
Familjen har börjat tröttna på grillat kött, rökt lax, grillad kyckling, hamburgare och allt annat som jag brukar grilla. Jag funderade en lång stund och sedan kom jag på det - thaigryta. Jag ska grilla en thaigryta! Det är ju supergott! Fräscht, starkt och gott! Det är bara att sätt igång.
Vad behöver du?
Detta recept passar 6-8 personer.
- 2 burkar Thai Satay Curry, såsbas
- 1 burk Vattenkastanj
- 1 burk Bambuskott
- 900 gr Kycklingfiléer
- Jasminris
Hur gör du?
- Starta gasolgrillen eller om du har en kolgrill - tänd grillen.
- Sätt på jasminriset enligt konstens alla regler.
- Krydda kycklingfiléerna med BBQ & Grill Mesquite.
- Grilla dem på direkt värme dvs direkt ovanför glöden / brännaren.
- Häll upp såsbasen, vattenkastanjerna och bambuskotten i en panna / gryta.
- När kycklingen är 70 grader i mitten på den tjocka delen så är de klara.
- Skär upp dem i bitar och lägg ner dem i grytan.
- Låt grytan puttra 5-10 minuter.
- Servera med riset.
Börja med att öppna upp uteköket.
Krydda kycklingfiléerna med BBQ & Grill Mesquite.
Häll upp såsbasen i kastrullen.
Ner med bambuskotten i grytan.
Ner med vattenkastanjerna i grytan.
Grilla kycklingen till 70 grader i mitten.
Skär upp kycklingen i lämpligt stora bitar, typ 1.5 cm breda.
Lägg ner kycklingen i grytan.
Låt grytan puttra 5-10 minuter.
Det färdiga resultatet. Visst kunde det finnas lite grön till men missade det, igen...