BBQ-lammracks av Per Ehrlund

 Här kommer ett exklusivt recept från Per Ehrlunds grillbok - Grilla på riktigt. Läs mer om den här...

Per Ehrlund BBQ lammracks, grilla på riktigt

För dem som inte gillar lamm i vanliga fall är de här lammracksen ett säkert kort. Lammrack är helt enkelt en delad lammsadel som ryggbenet är bortskuret på.

ANTAL PORTIONER: 4
GRILLMETOD: Indirekt/direkt
TEMPERATUR I GRILLEN: 150–170°C
RÖKVED: Gärna, fruktträd fungerar bra, t ex äpple
UR HÖGTALAREN: Hooked on a feeling /Blue Sweede

DU BEHÖVER

  • 2 hela lammracks
  • 1 dl paprikapulver
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk timjan, plockad
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 1–2 tsk chilipulver
  • 1 msk salt
  • bindgarn
  • 1–2 nävar blötlagd flis

Per Ehrlund BBQ lammracks, grilla på riktigt

FÖRBEREDELSER

  1. Putsa lammet från hinnor och dylikt, ta inte bort så mycket fett.
  2. Mixa ihop alla kryddor ordentligt i en mixer. Gnid in kryddorna ordentligt runt om lammracksen.
  3. Rulla ihop biten med böjningen av revbenen utåt och bind ihop med bindgarn.

VID GRILLEN

  1. Tänd briketterna i ett tändrör, fyll röret till ca ⅔. När briketterna är färdiga fördelar du dem på två sidor i grillen. På med locket.
  2. Stäm av värmen i grillen.
  3. Placera de ihopbundna racksen i mitten av grillen, med glödbädd på båda sidorna. Lägg 1–2 nävar rökflis på glödbädden. På med locket.
  4. Innertemperaturen på lammracksen ska vara runt 52–55°C, det tar 20–25 minuter. Lyft ur racksen ur grillen och låt köttet vila i ca 10 minuter.
  5. Klipp upp snöret, skär upp lammet och servera förslagsvis med en rucolasallad, tzatziki och finhackad chili.

Beställ boken här - sponsorlänk

Weber, Per Ehrlund, Kolgrill

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Våra tjänster
  • Annonsera

  • Samarbeta med oss

  • Grillevent

Bli medlem
Bli medlem i Grillbloggen, helt kostnadsfritt och få erbjudanden, information och möjlighet till lite mer...

Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.