Grillade nötfärsbiffar med het coleslaw
Grillade nötfärsbiffar med het coleslaw
Portioner: 4
SmartPointsvärde/portion: 12
800 g färskpotatis
2 tsk rapsolja
500 g nötfärs 10%
4 tomater
1 bit gurka
1 knippe rädisor
2-3 msk hackad bladpersilja
Sallad
Coleslaw
⅓ vitkålshuvud
2 morötter
2 msk lättmajonnäs
2 msk fraiche 5%
1-3 droppar tabasco
Lägg potatisen i en ugnsform. Ringla över olja, salta och peppra. Ställ i ugn 225°, ca 35-40 min. Hyvla vitkålen fint med en osthyvel. Skala och riv morötterna på rivjärn. Blanda kål med morötter, majonnäs och fraiche. Krydda med salt, peppar och ge kålsalladen rejält sting med tabasco. Blanda färsen med salt och peppar. Forma till fyra biffar och grilla. Skär tomater, gurka och rädisor i bitar. Blanda grönsakerna med bladpersilja. Krydda med salt och peppar. Servera biffarna med coleslaw, potatis och sallad.