fbpx

Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

Fem heta burgare tävlar i Hamburger-SM


Det drar ihop sig till final i Hamburger-SM 2013.

Gemensamt för de fem burgare som tävlar om juryns gunst den 5 juni är att de alla har en eller flera starka smaksättare. Bland ingredienserna finns även inslag som syltad rödlök, västerbottenost och tryffelbearnaise.

 

– Det märks tydligt att hamburgerintresset i Sverige är rekordstort. Vi har fått väldigt många bra burgarrecept och de som nu går till final är alla riktigt läckra burgare, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max.

Årets upplaga av Hamburger-SM är den sjunde sedan starten 2007 och i år har rekordmånga recept skickats in. De flera hundra bidragen har nu utvärderats och de mest intressanta har dessutom provlagats av Max egen chefskock Jonas Mårtensson. Han lämnar nu över fem burgare för juryn att bedöma.

– Som alltid blir jag imponerad av kreativiteten hos alla hemmakockar. Det ska bli riktigt spännande och gott att provsmaka alla finalisternas hamburgare, säger Christoffer Bergfors, juryordförande och vice vd på Max.

De fem finalburgarna kommer att bedömas av en jury som består av stjärnkocken Tommy Myllymäki; skribenten och kokboksförfattaren Jonas Cramby; Sigrid Bárány, vinnare av Sveriges Mästerkock 2012 och Christoffer Bergfors, vice vd på Max.

De fem finalisterna:

Frisco Tryffel de Luxe - Tävlande: Denniz Karlsson, Helsingborg

Ingredienser: Bacon, Pepper Jack-ost, rödlök, tomat, isbergssallad och tryffelbearnaise, Grand de Luxe - kött och Friscobröd.

Max Norrskenspärla - Tävlande: Jonas Nilsson, Luleå

Ingredienser: Västerbottenost, friterad rödlök, chilibearnaise, isbergssallad, tomat, Grand de Luxe- kött och Friscobröd.

Great shark! - Tävlande: Johan Dahlström, Bottnaryd

Ingredienser: Färsk jalapeño, bacon, chili-cheese ost med en dressing som innehåller majonnäs, mild senap och tabasco, Grand de Luxe - kött och Friscobröd.

Texas meets Frisco - Tävlande: Fabian Cervin, Stockholm

Ingredienser: Hemlagad texas no bean chili, cheddarost, syltad jalapeño och syltad rödlök, guacamole, Grand de Luxe - kött och Friscobröd.

Burger of Love - Tävlande: Jens Drugge, Stockholm

Ingredienser: Ölbrässerad jalapeño och silverlök, bifftomat, romansallad, gruyèreost, inlagd gurka, vitlök & dijonsenapsdressing enligt eget recept, Grand de Luxe -kött och Friscobröd.

Tävlingen avgörs den 5:e juni då de tävlande tillagar sina burgare för juryn på stora scenen i Kungsträdgården i samband med Smaka på Stockholm. Temat för årets Hamburger-SM är Frisco då det är fem år sedan brödet lanserades i butik. Läs mer om tävlingen på Hamburger-sm.se.

Taggar: Hamburger-SM MAX

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019
YouTube - Gabriel Olsson Intervjuv
YouTube - Gabriel Olsson Bästa Macka
YouTube - 2021