Styckningsschema Griskött

Styckningsschema Griskött

Styckningsschema griskött gris 2018

St Louis

När man styckar ut St Louis-revben så tar man en del av sidan för att få så många och tjocka revben. St Louis har 14 revben. Det här sättet att stycka ut revben kommer från USA och namnet till trots sägs det att St Louis-styckningen hittades på i Kansas. St Louis är utmärkta för traditionell amerikansk barbeque när köttet tillagas flera timmar i en rök eller på en grill.

Broskkam

Broskkam är den nedre delen av revbenet som men får när man styckar ut St Louis-revben. Detaljen har mycket brosk och benbitar med utanpåliggande kött vilket gör att de passar väldigt bra att göra mindre bufférätter och ”finger food” av. Broskkammen är precis som St Louis ypperlig för långsam grillning i flera timmar eller att tillagas sous-vide.

Medaljong

Medaljongerna är skivade av rullen som är en del av skinkan. Skinkan är väldigt användbar detalj med många muskler man kan stycka ut, däribland rullen. Den kan kallas för falsk fläskfilé eftersom medaljongerna av rullen blir så fina och runda. Medaljongerna passar till snabb tillagning på grillen eller i stekpannan.

Innanlår

Innanlåret är en del av skinkan och är fri från fett när den har styckats. Det är en relativt platt muskel och går bra att rulla ihop till en italiensk porchetta som tillagas flera timmar i ugn eller i indirekt värme på grillen. Om man istället skivar innanlåret blir det en bra ersättare till Wienerschnitzel och kallas då falsk wienerschnitzel eller wienerskinka och passar bra att stekas snabbt i panna.

Rostbiff

Rostbiffen är en del av skinkan och heter rostbiff för att det är motsvarande muskel som är rostbiffen på nöt. Det är en mager detalj precis som alla muskler i skinkan. Om den tillagas hel passar rostbiffen väldigt bra att göra en skinkstek av men den gör sig också fördel att skäras i lite tjockare skivor och stekas som ”biff” i panna.

Spindelstek

Spindelsteken är en platt rund muskel som sitter vid bäckenbenet. Den är många styckares favorit och passar väldigt bra att steka snabbt i panna eller till och med fritera.

Grissvans

Grissvansen äts sällan i Sverige men i Asien är det en delikatess. Grissvansen är få länder förunnad att äta eftersom grisar kuperas i de flesta länder förutom Sverige. Det är mer kött än man kan tro på svansen och den är utmärkt att tillaga i en till två timmar på benet för att få fram ett härligt och mört kött som påminner om pulled pork. 

Grillmästarna, Gris, Kött, Svenskt Kött, Griskött, Styckningsschema

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.