Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

KORVFESTIVALEN i STOCKHOLM 8 – 10 MARS 2019

 korv korvfestivlaen 2018

KORVFESTIVALEN i STOCKHOLM 8 – 10 MARS 2019

I mitten på mars arrangeras den femte upplagan av Korvfestivalen som bjuder på många spännande nyheter. I år arrangeras festivalen i nya lokaler på anrika Münchenbryggeriet, mitt i centrala Stockholm, vilket gör det enkelt och smidigt att ta sig till festivalen. Dessutom utökas årets festival med en extra dag för att kunna ta emot ännu fler korvälskande besökare, eftersom festivalen vid senaste genomförandet var slutsåld.

UNIKT UTBUD AV KORV OCH MÅNGA NYA UTSTÄLLARE

På Korvfestivalen deltar ett 40-tal utställare, svenska såväl som internationella producenter, vilka presenterar ett unikt utbud av nya och gamla korvklassiker tillsammans med både givna och innovativa tillbehör. Flertalet nya utställare gör entré, som exempelvis Per i Viken, Signal-Andersson, Läckrast, Lundgrens skafferi och Pågen.

GUIDADE KORVTURER OCH KORVPROVNINGAR

Två nya programpunkter för i år är Guidad korvtur och Korvprovning. På Guidad korvtur får besökarna följa med en av ledamöterna i Korvakademien runt festivalen och ta del av dennes specialkunskap och guldkorn. Korvprovningarna, som leds av Roland Persson, Årets Kock och medlem i Korvakademien, får deltagarna smaka korv från världens alla hörn. Två nya, roliga och garanterat smakrika sätt att lära sig mer om korv.

ÖL FRAMTAGEN SPECIFIKT FÖR KORVFESTIVALEN

Tillsammans med Münchenbryggeriet görs även en stor satsning på att utveckla dryckesutbudet på festivalen för att passa till just korv. För första gången på 50 år brygger Münchenbryggeriet eget öl igen och specifikt till Korvfestivalen har man tagit fram en öl som festivalens besökare själva har fått vara med och namnge genom en tävling. Festivalölen, som är av sorten Session Indian Pale Ale och därmed har en lite lägre alkoholstyrka men mycket smak, har fått namnet KÖLV. Utöver egen öl presenteras också konceptet Bullens & Bubbles på årets festival. Inspirerat av ett restaurangkoncept i London får besökarna möjlighet att prova mousserade vin i kombination med spännande korvkreationer.

SPONSORER

Korven vi äter ska inte bara vara god, den ska även vara hållbart producerad så att vi kan äta den med gott samvete. Därför är Korvfestivalen extra glada över att kunna presentera ursprungsmärkningen Från Sverige, Svenskt Kött och LRF som sponsorer till festivalen. Tillsammans tycker vi att det är en alldeles utmärkt idé med svenskproducerad korv, med svenskt kött och andra svenska råvaror.

KORVAKADEMIENS PRESTIGEFYLLDA PRISER

Bakom den populära festivalen står Korvakademien. Akademien är en ideell föreningen som bildades 1991 och består av tolv ledamöter. Den arbetar för att höja korvens anseende i samhället, öka utbudet av god korv, placera korven i rätt sällskap samt bredda korvens användningsområde. I samband med Korvfestivalen i Stockholm delar akademien bland annat ut sitt prestigefyllda pris Årets Korvkiosk.

DATUM & ÖPPETTIDER

Fredag 8 mars kl. 15 - 20

Lördag 9 mars kl. 10 - 18

Söndag 10 mars kl. 10 - 16

PLATS

Münchenbryggeriet, Stockholm

HEMSIDA

www.korvfestivalen.se

Taggar: Korvfestivalen

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019