Vegansk burgare för köttälskare

 Urban deli Juicy Vegan Burger 780

Urban Deli har tagit fram en helt växtbaserad burgare för köttälskare med en textur som påminner om kött. Burgaren som heter Juicy Vegan Meat “blöder” till och med när man skär och biter i den. Lanseringen av Juicy Vegan Meat sker på samtliga Urban Deli restauranger 15 juni.

Ett av fokusområdena i Urban Delis hållbarhetsarbete är att inspirera till en minskad köttkonsumtion. Därför lanseras nu en egenutvecklad växtbaserad produkt med köttliknande konsistens som ska tilltala den stora gruppen flexitarianer, någon som inte är vegetarian men ändå äter vegetariskt en eller ett par gånger i veckan.

– Innovation är en viktig del av vårt hållbarhetsarbete, säger Jesper Weidlitz, vd Urban Deli. Många vill minska sin köttkonsumtion och samtidigt ha goda alternativ.Vi ville skapa en egen växtbaserad köttliknande produkt som håller så hög kvalitet att vi stolt kan servera den i våra restauranger.

Urban Deli Juicy Vegan Meat är fri från soja och hundra procent växtbaserad. Innehållet består bland annat av svamp, lök, rödbeta, vete och ärtprotein. Burgaren går att steka och grilla och serveras med fördel medium rare. ”Blodet” från burgaren är rödbetssaft.

Burgaren serveras på tre olika sätt på Urban Delis restauranger på Nytorget, Sveavägen och Sickla i Stockholm från och med 15 juni. På Nytorget serveras burgaren med bland annat tryffelemulsion, rökta svampar och jalapeño. Sveavägen introducerar burgaren med vegansk ost och umamidressing med konfiterad lök medan Sickla satsar på vegansk majonnäs med paprikakryddade sötpotatischips. Inom kort kommer produkten även att kunna köpas med hem till sommarens grillkvällar från Urban Delis saluhallar. Under sommaren lanseras också Juicy Vegan Meat som färs och redan nu planeras nya produkter, bland annat korvar. 

 

Hamburgare, Vegetarisk, Urban Deli

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.