Grillmässan 2018 - Wurstmaster

Nystart, men fortfarande i topp 10 bästa i Sverige! 

Wurstmaster korv team 780

Wurstmaster har funnits sedan 1991 och är ett av få företag inom charkuteri och korvtillverkning i Sverige som har mästarbrev. Med en ny VD blir det nu omstart och förnyelse, utan att tumma på hantverksskickligheten.

- Vi vill utvecklas och följa med trender, samtidigt som vi värnar om hantverket och vår småskalighet, säger nya VD´n Göran Stjärnheim.

- Men det är tufft idag för ett litet företag som oss och som inte producerar ofantligt stora kvantiteter. Att de stora matvarukedjorna producerar under eget varumärke och gör centralstyrda inköp gör det svårt för mindre lokala aktörer att ha sina produkter i livsmedelsbutikerna. Men med nya tag så hoppas vi bli ännu mer intressanta och efterfrågade så vi kan fortsätta med våra närproducerade korvar, fortsätter han.

Wurstmaster har i år gått in i en ny era då Göran Stjärnheim blivit ny VD efter sin far som dock stannar kvar i företaget som expert och guru. Göran har en bakgrund som kock och är också ägare av cateringfirman och tapas restaurangerna Stockholm Food. Tillsammans med Bo Öjling, kock och Görans kompanjon sen många år ska trion nu lyfta Wurstmaster till en ny nivå.

Det var Sven Hammare, Görans far, som när han blev delägare i Wurstmaster 1993 tog med sig hantverkskunskapen in i företaget. Han är en av 11 personer i Sverige som idag har mästarbrev i charkuteri.

Mästarbrevet är det högsta beviset på yrkesskicklighet och garanterar stort yrkeskunnande, erfarenhet och pålitlighet som hantverksföretagare. Det utfärdas av Sveriges Hantverksråd till de hantverkare som uppfyller alla de krav som anges i Lag och Förordning om Mästarbrev för hantverkare.

Med Sven, Göran och Bos gemensamma kunskaper och erfarenheter ska de nu göra en nystart tillsammans för att driva Wurstmaster framåt. För konsumenter kommer detta synas framöver på bland annat nya förpackningar och ny hemsida som lanseras i sommar. De kommer också se över sortimentet både till att begränsa antalet sorters korv som i dagsläget är ett 60-tal, men också följa trender och gå i bräschen för nya spännande smaker.

Wurstmaster har genom alla sina 27 år vunnit en mångfald av medaljer i Chark SM och har redan bidragit till att svenskarna fått upp ögonen för nya sorters korv genom åren som tex Chorizo, Puszta och Debreciner. Och nu har sommarens grillnyheter också kommit; Lammkorv Provencale, Texas BBQ och Cajun.

- Det är mycket som förändras, men jag tummar inte en centimeter på att våra korvar ska vara av hög kvalité och med hög kötthalt, säger Sven bestämt.

 

För mer information:

Göran Stjärnheim, VD 070-896 90 60, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sven Hammare, Charkuterimästare 070-954 75 95, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Korv, Grillmässan, Wurstmaster

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.