Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

Svensk distributör för Big Swede BBQ

 

Staverton logo

Vi har glädjen att meddela att vi nu är distributör för Big Swede BBQ.

big swede bbq rub 1

Ursprungligen från Malmö och med ett stort intresse för BBQ, flyttade Johan Magnusson till Arizona för snart 15 år sedan. Han certifierade sig tidigt som BBQ domare på Master-nivå och han startade även ett BBQ-team - “Big Swede BBQ”. Under flera år tävlade Big Swede BBQ mot några av de bästa BBQ Pitmasters som finns i USA. Numera tävlar Big Swede BBQ endast sporadiskt och man fokuserar istället på att genomföra BBQ klasser och BBQ Event. Målsättning är att sprida maximal BBQ glädje och lära folk att laga fantastisk mat med enkla recept och bra råvaror. Man producerar också BBQ kryddmixar – “American BBQ flavors with a Viking twist”. Deras kryddmixar produceras i mindre partier med kvalitetskryddor.   

Big Swede BBQ Badass Beef Boost är en autentiskt amerikansk bbq-kryddmix med mycket styrka och smak. Den har en perfekt balans av hetta, sötma och sälta.

Den innehåller lite grövre kristaller av rörsocker vilket innebär att den fungerar utmärkt vid längre rökning av till exempel oxbringa men att den också inte bränner vid när man grillar stek.  Balansen mellan de heta kryddorna och den svalkande sötman gör att det är en bra kryddmix för både matlagningsproffs och amatörer. Flera mycket framgångsrika BBQ team använder sig av Badass Beef Boost som sin tävlingskrydda i USA. Det är en allsidig krydda så förutom på nötkött fungerar den även utmärkt på exempelvis fläsk- och lammkotletter. Kryddmixen ger köttet en djupröd färg vilket förstärker matupplevelsen.

Big Swede BBQ Badass Beef Boost placerade sig 2018 på fjärde plats (av 196 bidrag) i kryddmixkategorien i den mest prestigefyllda BBQ-tävlingen i världen – The American Royal.

Taggar: Staverton Big Swede BBQ

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019
YouTube - Gabriel Olsson Intervjuv
YouTube - Gabriel Olsson Bästa Macka