fbpx

Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

Grillmässan 2018

Premiär & Femårsjubileum!

 grillmässan 201606-IMG 2260

Grillmäsan som arrangerats de senaste åren i Kungsträdgården runt maj månad är nu inne på 5e året i rad. Publikssiffrorna har växt stadigt för varje år och förrra årets rekord på 38 000 besökare inne på mässområdet hoppas man i år slå med en rad nya inslag.

Grillstock

Den största nyheten är förmodligen att Grillmässan slås ihop med nya grilleventet ”Grillstock” som får Sverigepremiär i år och att de bägge evenemangen tillsammans blir en fristående del av folkfesten Sverigedagarna 25-27 maj på kungliga Djurgården. Ny plats med andra ord där hela udden bredvid Junibacken, Galärparken, blir ett eget grillområde. Aktiveter för barn är numera förlagda utanför Grillområdet på Sverigedagarns område istället och åldergräns om 18 år kommer att gälla.

Med Grillstock konceptet så utvecklas bland annat underhållningsdelen av evenemanget med Stand-up (RAW), musikartister mm ända till kl 23.00. Given Afterwork med grilltema på fredag med andra ord!

Weber - Huvudsponsor

Årets huvudsponsor är Weber vilka står för ytterligare ett viktigt inslag i Grillmässan/Grillstocks nya profil – nämligen grillskola och ”Grill along” med Weber Grill Acdemy. Både förbokning och drop in på plats är möjligt i mån av plats om man vill lära sig grilla som ett proffs tillsammans med Webers grillmästare, och där man avslutar med att äta sitt egna grill-mästerverk.

Sveriges Grillelit är på plats

Som tidigare år närvarar också stora delar av Sveriges grillelit. Andreas Mathiasson och Johan Drevhage som kommit att bli lite av amabassadörer är på plats och samlar som vanligt ett helt team av kända grillprofiler för show och servering. Weber-profilen och numera grillkokboksförfattaren Per Ehrlund är på plats, stjärnkocken ”Sveriges godaste burgare” Johan Jureskog, Chilikungen Jonas Borssen. Sen medverkar Stjärnkocken och grillmästaren KC Wallberg som årets krögare med alkoholservering på plats, Grillmästaren Mats Green från lilla rökeriet är med också och kommer fokusera på grillning med flis smaksatt med årets grillvin. Sjävklart träffas ju även Grillbloggens Peter Watz på plats! Hela listan hittas på www.grillmassan.se

Som nämts ovan så utses varje år också årets Grillvin. I år föll utmärkelsen till det argentiska vinet Trapische Malbec Oak Cask . Vin blir ett viktigt inslag i år där olika sätt att kombinera just vin med grillat demonsteras.

Grillstock/Grillmässan äger rum 25-27 maj med fri entré. Utställningen är öppen till kl 19 fredag och lördag medan matservering, scen med artister mm håller öppet ända till kl 23.

Se mer om vad som händer på www.grillmassan.se och www.grillstock.se samt på facebook www.facebook.se/grillmassan

 

Taggar: Grillmässa

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019
YouTube - Gabriel Olsson Intervjuv
YouTube - Gabriel Olsson Bästa Macka
YouTube - 2021