VEGME LANSERAR SEAWEED-BURGARE

 vegme BBQ burgare 780

Den efterlängtade grillsäsongen står äntligen för dörren. En säsong där vi av tradition ofta äter mycket kött. Det svenska företaget VegMe vill inspirera till att grilla mer grönt i vår och sommar och lanserar nu tre spännande nyheter som är perfekta att lägga på grillen. Nyheterna: Seaweed-burgare, BBQ-burgare, och Vegobullar passar dig oavsett om du är flexiterian, vegetarian eller vegan då samtliga produkter är mjölk-, ägg- och glutenfria. Till detta presenterar även VegMe ett av Sveriges mest sålda livsmedel i en helt vegetarisk variant – en ägg-, mjölk- och glutenfri Bearnaise-sås.

vegme Bearnaise pommes 780

– Det är alltid roligt att vara först ut med unika innovationer inom den vegetariska kategorin! Vår Seaweed-burgare är smaksatt med alger från den svenska västkusten. Genom en egenutvecklad process har vi sen förädlat den svenska sockertången och kombinerat den med utvalt sojaprotein och svarta bönor från Europa. Resultatet blir en ljuvlig och saftig algburgare, full av Seamami-smak, säger Linda Öhman, Marknadschef på VegMe.

vegme Vegobullar miljo 780

Sedan hösten 2017 har VegMe erbjudit svenska konsumenter vegetariska produkter gjorda på klimatsmart sojaprotein som enbart tas från kontrollerade odlingar inom Europa. VegMes produkter har en unik köttliknande textur och umamismak som framställs genom en process där kallrökt svenskt vatten och kallrökt svensk ekologisk rapsolja pressas in i sojaproteinet. Processen heter Äkta Rök och är VegMes eget smaksättningskoncept. Trots att rök är en betydande del av processen innebär det inte att maten smakar rökt i traditionell mening. I själva verket framhäver processen umamismaken och dämpar den bismak som kan följa med sojabönan. 

VegMes produkter säljs idag på ICA, Coop, Hemköp, Willys och City Gross samt hos restauranggrossisterna Martin & Servera, Menigo och Grönsakshallen Sorunda.

Seaweed-Burgare

vegme Seaweed Burgare paket 780

Saftiga vegoburgare gjorda av proteinrik bönmix och havsalger från den svenska västkusten.

Rekommenderat pris: cirka 49,90 SEK 

BBQ-Burgare

vegme BBQ Burgare paket 780

Extra saftiga vegoburgare med härlig BBQ- smak, perfekt för grill eller stekpanna.

Rekommenderat pris: cirka 49,90 SEK

Vegobullar

vegme Vegobullar 780

Små, runda och saftiga vegobullar. En smakrik klassiker för både stora och små. Under grilltider går det utmärkt att trä bullarna på grillspett.

Rekommenderat pris: cirka 29,90 SEK

Bearnaise-sås

vegmw Bearnaise 780

Ett av Sveriges mest sålda livsmedel finns nu i en helt vegetarisk variant som har vispats med ballongvisp för att bli extra fluffig och lätt i sin konsistens. Bearnaise-såsen är utan citronsyra, konserveringsmedel och är även helt ägg-, mjölk- och glutenfri. 

Rekommenderat pris: cirka 29,90 SEK

 

 

Vegetarisk, Bearnaise, VegMe

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.