fbpx

Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

City Gross står bakom att EM i grillning 2018

Tillsammans med huvudsponsorn City Gross har Swedish Barbecue Association (SBQA) sedan 2013 genomfört Grill & BBQ-SM som ett sätt att öka intresset för att laga mat över öppen eld. Efter väl genomförda tävlingar 2013-14 fick man 2015 chansen att arrangera Grill & BBQ-VM i Sverige. Nu är det dags igen, då Grill & BBQ-SM kompletteras av Grill & BBQ-EM i samband med att Brösarps Matfestival går av stapeln i Skåne.

2013 gick startskottet för det första svenska mästerskapet i grillning och BBQ. Mästerskapet fungerade som kval till grill-VM och SM-finalen på Liseberg genomfördes efter kvalificerande deltävlingar på 33 orter runt om i landet.

Arrangör av det svenska mästerskapet Grill & Barbeque SM 2018 är Swedish Barbecue Association (SBQA), den svenska grenen av WBQA. SBQA hette tidigare Svenska Grillfrämjandet, men ändrade namn med anledning av storsatsningen på svenska mästerskap som kval till Grill & BBQ-VM. City Gross är huvudsponsor av Grill & BBQ-SM sedan starten 2013.

– Vi satsar på färskvaror och tävlingar är ett bra sätt att öka intresset för hur man grillar både kött, fisk, frukt och grönsaker, säger Peter Mårtensson, grillansvarig på City Gross.

Kvalet till grill-SM finalen i Brösarp kommer att ske under våren. Dessa deltävlingar genomförs runt om i Sverige med syftet att skapa uppmärksamhet och göra kvalet tillgängligt för många intresserade.

På plats under finalen på Brösarps Matfestival tävlar de 10 kvalificerade svenska lagen om vem som blir svensk mästare samtidigt som de tävlar i EM tillsammans med 40 lag från Europa om att bli EM-mästare i Grill & BBQ. En jury bestående av svenska och europeiska matmedlemmar kommer att smaka av och bedöma de 6-8 tävlingsrätterna enligt World Barbeque Associations regelverk.

Taggar: City Gross SBQA Grill EM

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019
YouTube - Gabriel Olsson Intervjuv
YouTube - Gabriel Olsson Bästa Macka
YouTube - 2021