Allt om att grilla Oumph!

Svaret är att det är superenkelt! Här kommer fem tips och lika många recept för en riktigt grym BBQ!

oumph 2017 grillgaller

1. Hur länge ska jag grilla Oumph!?

När du grillar Oumph! behöver du aldrig vara rädd för att det ska vara rått. Det är klart när bitarna har fått fin färg och yta, vilket brukar ta några minuter. Exakt hur länge beror på temperatur och glöd. Det blir bäst om man grillar bitarna snabbt och på hög värme.

2. Vilka sorters Oumph! går att grilla?

Alla sorters Oumph! går fint att grilla. Antingen så kan du köra med någon av de okryddade varianterna och marinera/krydda själv, eller så grillar du de redan kryddade sorterna. Då blir det om möjligt ännu enklare; bara att ta fram ur frysen, tina och grilla.

3. Krydda? Marinera? Rubba? Vad är bäst om jag vill testa att grilla okryddad Oumph?

Alla varianter funkar men Oumph! vinner på en blöt marinad, lite glazig. Låt gärna bitarna av Chunk eller Filet koka i marinaden någon minut. Har du tid så kan det marinera över natten, men det behövs inte.

4. Hur grillar jag bitar som är små?

Små grönsaker och Oumph! är lättast att grilla i en nätform eller liknande. Ett alternativ till nät eller spett är att grilla i en muurikka. Har du ingen muurikka så går det lika bra med en gjutjärnspanna över elden. Oumph! är också gott i olika foliepaket.

5. Hur undviker jag att Oumph! fastnar?

Några klassiska tips är att se till att ha ett varmt galler och att spreja eller pensla gallret/nätet med lite olja före du grillar.

Vegetarisk, Oumph

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.