Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

Sveriges första klimatcertifierade kyckling

Bjarefagel paket 780

Hos Bjärefågel i Torekow AB föder man upp kyckling med fokus på hållbarhet och visionen att kyckling som har det bra, smakar bra. Nu tar företaget ett banbrytande steg mot ökad hållbarhet och bättre klimat. Som första kycklingproducent någonsin klimatcertifierar man sin uppfödning och produkten Bjärekyckling.

Klimatcertifieringen innebär bland annat att företaget använder foderråvaror med lägre klimatpåverkan. Den totala energianvändningen minskas, man har ställt om till förnybara energikällor i uppfödningen och inom kort kommer all el att vara 100 procent grön. Dessutom har man också minimerat användning av fossil energi samt utbildat chaufförer i sparsamt körsätt.

– Bjärefågel har alltid varit fokuserat på att arbeta på ett hållbart sätt, både vad gäller djur, natur och miljö. Genom att klimatcertifiera oss skruvar vi upp kraven på oss själva och levererar en Bjärekyckling som är ännu mer hållbar och klimatvänlig, säger Robin Lundgren, vd för Bjärefågel.

Reducerar klimatpåverkan

Klimatcertifieringen är en frivillig tillvalscertifiering till IP-standardens Sigillnivå och märkningen Svenskt Sigill, som Bjärefågel innehaft sedan 2008.

– När konsumenten köper ett livsmedel som bär märkningen Svenskt Sigill Klimatcertifierad kan de känna sig trygga med att uppfödaren och odlaren har gjort vad som är möjligt för att minska klimatpåverkan i produktionen, utan att kompromissa med djurens välmående, säger Britt Rahm, vd för Sigill Kvalitetssystem AB.

Tar sitt ansvar

Bjärefågels klimatcertifiering innebär en reducering av klimatpåverkan med hela 20-25 procent.

– En av vår tids stora miljöfrågor handlar just om att vi måste minska utsläppen och effektivisera nyttjandet av energi, något som vi alla har ett gemensamt ansvar för. Det känns väldigt bra att vi nu är klimatcertifierade, säger Per-Olof Ingemarsson, grundare och en av ägarna till Bjärefågel.
– Det känns mycket spännande att Bjärefågel är först ut att göra detta ansvarsfulla steg inom kycklinguppfödning. Vi hoppas att detta öppnar upp och banar väg, så att fler företag väljer att ta steget och klimatcertifiera sig, säger Britt Rahm.

Grillad hel Bjarekyckl ing med ljummen potatissallad 780

Foto Sia Andersson.

Taggar: Kyckling

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019
YouTube - Gabriel Olsson Intervjuv
YouTube - Gabriel Olsson Bästa Macka