Ansök till Grill & BBQ SM 2016

Svenska mästerskapen i grillning – 21- 22 maj på Liseberg

 grill bbq sm 2016

Tänk dig en helg i slutet av maj, när Göteborg är som vackrast. Då bjuder vi in till grillfest. Under två dagar ser vi hungriga grillentusiaster och proffsgrillare göra upp om titeln Svenska mästare i Grill & Barbeque, bedömda av en namnkunnig jury.

Röken från nygrillade chilli- och vitlöksmarinerade kamben, rökta tomater blandas med doften av försommar. Mitt i denna doftupplevelse finns du – oavsett om du är proffsgrillare, glad amatör eller bara nyfiken. Två dagar med smakprovningar och massor av inspiration så att du kan skryta inför grannarna. Där du kan passa på att växla ord med grillmästare, kittla smaklökarna eller bara njuta av stämningen. För grillning är mer än ett sätt att laga mat. Det är ett sätt att umgås. Det är Grill- & BBQ-SM 2016.

Väldigt varmt välkommen!

Se tävlingen på riktig nära håll

Du kommer se mer än bara glimten av nygrillat, för tävlingen avgörs nämligen mitt bland besökarna. De tävlande får en egen yta där de utför de olika tävlingsmomenten, samtidigt som du kan gå runt och peppra deltagarna med heta frågor. En unik chans för dig som är matintresserad att låta dig inspireras med tips och tricks inför sommarens grillsäsong.

Hur går tävlingen till?

 • Upp till 25 lag från hela Sverige har uppfyllt anmälningskriterierna och kvalificerat sig för deltagande. Varje lag består av två till sex deltagare, blandat män och kvinnor.
 • Alla kämpar om den stora titeln Svenska mästare i Grill & Barbeque.
 • Lagen tävlar i sex kategorier. Se kategorier nedan.
 • Under tidsbegränsning skapar lagen sina grillrätter fritt utan recept.
 • Hela maträtten bedöms efter utseende, smak och kreativitet.
 • Juryn består av nationellt utbildade domare, välkända från restaurangvärlden.
 • Poängen från de olika kategorierna slås ihop och högst slutpoäng vinner den stora titeln.
 • Allt avgörs på plats vid Stora Scenen inne på Liseberg ihop med Äta på Liseberg.
 • Lagen har varsitt eget tävlingstält med bord, grill och andra tillbehör.

För anmälan klicka här

GrillSM

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Våra tjänster
 • Annonsera

 • Samarbeta med oss

 • Grillevent

Bli medlem
Bli medlem i Grillbloggen, helt kostnadsfritt och få erbjudanden, information och möjlighet till lite mer...

Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.