Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

Svenska mästare i grillning

1.039 personer fördelade på 484 lag har anmält att de vill ta hem det första svenska mästerskapet i grillning och representera Sverige på grill-VM i Marocko. Det konstaterar arrangören Swedish Barbeque Association efter att anmälningstiden gick ut igår.

Nu inleds gallringsprocessen i syfte att få fram de fem lag från var och en av de 34 orter runt om i Sverige, där kvaltävlingar arrangeras under april och maj. Vem av de lokala vinnarna som får kalla sig svenska mästare avgörs därefter i finalen på Liseberg i Göteborg den 18-19 maj.

– Att vi nu för första gången genomför ett svenskt mästerskap i grillning och BBQ är ett uttryck för ett ökande intresse för den här typen av kvalitativ och trivsam matlagning, säger Kent Nilsson, ordförande för Swedish Barbeque Association.

Ursprungligen var 33 kvaltävlingar planerade. För att möta det stora intresset har antalet kvaltävlingar utökats med ytterligare en. Det blir den första och äger rum den 11 april i Kungsträdgården kl 11.00-18.00, med fem lag som valts ut bland alla anmälda.

I varje deltävling tillreder fem lag tre rätter enligt World Barbeque Associations regelverk och under överinseende av Svenska Grillandslaget, som tillsammans med en lokal jury utser det vinnande laget på varje ort. Kvalvinnarna möts i en final, där det vinnande laget tillsammans med Svenska Grillandslaget representerar Sverige i Saidia i Marocko den 24-26 maj när grill-VM arrangeras för tolfte gången.

Huvudsponsor av Grill & Barbeque SM 2013 är City Gross i samarbete med evenemangssponsorn Liseberg. Final och kvaltävlingar är offentliga och tillgängliga för allmänheten.

Taggar: GrillSM City Gross

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019
YouTube - Gabriel Olsson Intervjuv
YouTube - Gabriel Olsson Bästa Macka