Klart för Grill & BBQ-VM på Heden

I morgon är det äntligen dags. Glöden tänds, köttet och grönsakerna läggs på gallret. Grill & BBQ-VM kan börja!

– Fantastiskt roligt att det äntligen drar igång. Det här är en folkfest för alla, inte bara grillfantaster, det kommer bli oerhört spännande och mycket kommer att hända, säger Kent Nilsson, ordförande i Svenska Grillfrämjandet.

kent

 Kent Nilsson, ordförande i Svenska Grillfrämjandet, är beredd att slå upp portarna till Grill & BBQ-VM som avgörs på Heden i Göteborg till helgen 13-14 juni.

För första gången någonsin på svensk mark ska Grill & BBQ-VM avgöras. I åtta rätter ska 60 lag göra upp. För Grand Champion-titeln handlar det om kyckling, nötbringa, revben, fläskbog och fisk men världsmästare kommer även att koras i vegetarisk, dessert och home country cooking.

Sverige är regerande Europamästare, Danmark regerande världsmästare, så det kan bli en Nordisk kamp om titeln.

Grillarna kommer gå varma från morgon till kväll, dofter och smaker från olika grillkulturer kommer att mötas och blandas i vad som ser ut att bli ett soligt Heden.

På scenen blir det musik- och dans underhållning och intervjuer med deltagande lag. Hos de olika lagen kommer det med all säkerhet finnas möjlighet att provsmaka, men för den riktigt hungrige finns tre restauranger att besöka.

– Att kunna träffa människor som uppskattar god mat och dryck under förhoppningsvis en helg med sol känns för oss som helt perfekt, säger Marcus Martinsson på The Barn och får medhåll av Matilda Åsén på Harrys.

– Då mat är vår passion känns det fantastiskt kul att få vara en del av sommarens stora grillfest på Heden. Att vi får möjligheten att laga mat och bidra med våra matkunskaper inför en så stor matintresserad publik.

The Barn kommer ta med sig sitt framgångsrika koncept med amerikansk-inspirerad mat med svenska råvaror från Kyrkogatan till Heden. Och självklart tar man med sig delar av ladan som inredning.

Harrys, som delar yta med Carlsberg, kommer köra ett bakgårdstema med långbord och oljefat som en del av inredningen och deras food truck kommer att finnas på plats.

Även Texas Longhorn kommer att ha en restaurang på området med härligt grillade rätter. För att inte tala om världens största grill som bjuder på pulled pork grillad i 24 timmar.

Det kommer bli en folkfest.

Det kommer handla om fire, food, fun och friendship.

Det är Grill & BBQ-VM.

Grill och BBQ-VM

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.