fbpx

Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

Aftonbladet storsatsar på Grill & BBQ-VM

Med bara en månad kvar till den stora grillfesten på Heden i sommar startar den första delen i Aftonbladets stora grillsatsning – Grillbibeln.

Aftonbladet Grillbibeln

– 116 sidor fullmatad med allt inom grill, säger redaktören Johan Gunnarsson.Dessutom räknar man ner till mästerskapet i tidningen och satsar på grill-TV.

Sedan flera år tillbaka har Aftonbladet vid stora sportevenemang levererat en bibel-bilaga fullspäckad med reportage och information. Det gäller så klart även Grill & BBQ-VM den 13-14 juni i Göteborg.

I sex veckor har arbetet med Grillbibeln hållit på. Resultatet är en 116 sidor tjock bilaga där de tar upp kampen mellan kol och gasol, får köttips från stjärnkocken Johan Jureskog som bland annat vann OS i matlagning 2004 och blev tvåa i TV 4:s Kockarnas kamp 2013. Dessutom bjuds det på mängder av recept och mycket, mycket mer.

– Vi fick också följa med grillandslaget på träningsläger inför VM och veta vad deras favoriter är på grillen och vad de aldrig skulle tänka sig att grilla, säger Johan Gunnarsson som varit redaktör för Grillbibeln och själv har en SM-titel i fläskkött från 2007 och hyser ett stort intresse för grill.

I den dagliga papperstidningen kommer läsarna från och med 13 maj och varje tisdag - lördag, fram till VM-starten den 13 juni, kunna läsa om mästerskapet, grilltekniker, prylar och vilka tillbehör som passar bäst till köttet eller fisken.

Dessutom blir Grill & BBQ-VM på Heden i Göteborg startskottet för Aftonbladets TV-satsning "Grillsommar". Under mästerskapet kommer en reporter vara ute på fältet bland grillröken med dofter från korvar, nötbringor, laxar och majskolvar och träffa deltagare, besökare och gäster.

– Sedan fortsätter vi satsningen genom en grill-tv-serie som kommer gå i tolv avsnitt under sommaren. Där kommer vi främst fokusera på experttips från några av Sveriges bästa kockar, berättar Mia Lindqvist på Aftonbladet.

Taggar: Grill och BBQ-VM

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019
YouTube - Gabriel Olsson Intervjuv
YouTube - Gabriel Olsson Bästa Macka
YouTube - 2021