Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

Allt talar för att grillintresset slår rekord i Sverige i år

Flera faktorer talar för att intresset för att grilla i år slår alla rekord.

Grilltrenden är nu etablerad och dagligvarukedjan City Gross märker av en starkare efterfrågan på utrustning och mat för grillen. Det i kombination med att Barbeque-VM går av stapeln i Sverige i sommar och att intresset för att medverka i TV4s sommarmatprogram Grillmästarna varit högre än tidigare år gör att man nu räknar med att minst dubbla försäljningen av grillrelaterade varor i år.

Intresset för att grilla fortsätter att öka. På dagligvarukedjan City Gross märks det i form av en ökande efterfrågan på grillrelaterade varor.

– Vi har hittills i år jämfört med förra året sett en generellt kraftigt ökande efterfrågan på bland annat köttdetaljer som passar för grillen. För våra färdiga grillådor för hemleverans rör det sig till exempel om en tredubbling av volymen. Vi tror ej att det handlar om skillnader i väder, utan ser det som ett uttryck för att det redan höga grillintresset ökat ytterligare. I våra prognoser för 2015 räknar vi nu med att minst dubbla försäljningen av grillrelaterade varor, säger Anna Palmblad, ansvarig för City Gross grillsatsning.

Dagligvarukedjan City Gross är starkt engagerad i att öka intresset för grillad mat. Man har bl a fungerat som motor för det svenska mästerskapet de två senaste åren och medverkar som sponsor av Barbeque-VM som går av stapeln i Sverige i år. Samtidigt är man för tredje året i rad partner till TV4 i arbetet med att vaska fram årets amatörgrillare i deras sommarmatprogram Grillmästarna.

Familjeägda Bergendahls Food äger och driver City Gross, landets fjärde största och snabbast växande dagligvarukedja med 38 butiker. Kedjan går ofta sin egen väg i ambitionen att försöka underlätta medvetna val av mat till vettiga priser. Bl a är man ensamma om att allt färskt kött man säljer är svenskt och styckas i butik och att alla butikers kötthantering är KRAV-certifierad.

Taggar: City Gross

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019