Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

Spicemaster lanserar tillsatsfria ekologiska kryddor

Det är den rena och naturliga kryddan som har den finaste aromen.

Trots det innehåller många kryddor tillsatser. Nu går Spicemaster tillbaka till ursprunget och lanserar ekologiska kryddor och blandningar utan tillsatser – som klumpförebyggande, aromförstärkare, salt och socker.

– De höga halter salt som många kryddblandningar innehåller tycker vi är helt onödiga. Salt som vi omedvetet får i oss genom maten kan dessutom vara skadligt för hälsan. Vi tycker att konsumenten själv ska tillsätta salt efter tycke och smak så därför är det självklart för oss att inte tillsätta något i våra kryddblandningar, säger Daniel Ginman från Gourmeco AB som äger varumärket Spicemaster.

 Spicemaster gruppbild ekologiska kryddor 450

– Men det handlar inte enbart om saltet. Det är den rena och naturliga kryddan eller blandningen som har den finaste aromen. Tyvärr har många av kryddföretagen under lång tid industrialiserat produktionen, tillfört tillsatser och därför kommit allt längre från naturprodukten. Vi vill göra tvärtom. Vi vill gå tillbaka till ursprunget.

Spicemaster startades 2011 av den matintresserade globetrottern Peter Kock som under sina resor hade slagits med häpnad av hur lite vi svenskar vet och bryr oss om de kryddor som vi använder. Missionen för Spicemaster blev att oförtrutet leta efter ekologiska kryddor av högsta kvalitet. Nu lanseras 45 kryddor och kryddblandningar, som är ekologiskt odlade och utan tillsatser av salt, socker, förtjockningsmedel eller aromförstärkare.

– Vi, liksom våra allt fler medvetna konsumenter är trötta på alla tillsatser i livsmedel som faktiskt inte behövs. Vi vet också att många är väldigt intresserade av att laga mat och vill ha ingredienser som håller hög kvalitet, samtidigt som de är ekologiska.

Alla Spicesmasters kryddor är odlade och skördade av certifierade producenter i bland annat Indien, Turkiet och Spanien. De olika producenterna följer alla de strikta reglerna för ekologisk odling. Kryddorna plockas när de är precis mogna, hanteras varsamt och mals för en ren och perfekt smak. Som riktiga kryddor ska smaka

– Vi jobbar bara med seriösa odlare och producenter som delar vår filosofi, att naturen själv är bäst på att ta fram de dofter och smaker som får oss att njuta. Och att kryddodling ska ske med respekt för jorden och framtida generationer.

I Spicemasters sortiment finns allt från hela frön av svartpeppar, ingefära, spiskummin och bockhornsklöver, till Garam Masala- och Madras Curry-blandningar. Alla kryddor är packade i återvinningsbara och stilrent designade aluminiumburkar. Spicemasters kryddor finns idag i ett stort antal utvalda butiker över hela Sverige och kommer inom kort att lanseras i ännu fler. Nya produkter tillkommer hela tiden.

Vi på Grillbloggen.nu kommer att test en del kryddor som passar för oss som grillar.

Spicemaster-Grill-Italia 150Spicemaster-Master-BBQ 150Spicemaster-Master-Grill 150

 

Taggar: Kryddor Spicemaster

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019
YouTube - Gabriel Olsson Intervjuv
YouTube - Gabriel Olsson Bästa Macka