Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

Svenska Grillandslaget nya europamästare

Tog storslam under BBQ EM i Polen

Det svenska grillandslaget skördade stora framgångar under BBQ EM i Polen. Tre guld och ett silver lade grunden till mästerskapstiteln. Grattis säger vi på Grillbloggen.nu!

 

Henrik Stensvad, Patric O´Sullivan, Ulrik Lindelöv, Karin Mattiasson, Emma Lindgren, Kent Nilsson, Andreas Mathiasson

De nya svenska europamästarna: Henrik Stensvad, Patric O´Sullivan (President WBQA), Ulrik Lindelöv, Karin Mattiasson, Emma Lindgren, Kent Nilsson lagledare och ordförande SBQA samt knästående Andreas Mathiasson. Fotograf: Magnus Karlsson


– En stor framgång för svenskt grill- och BBQ-kunnande, vilken laginsats! Nu ser vi fram mot världsmästerskapet som planeras att genomföras i Sverige nästa sommar, konstaterade Kent Nilsson, lagledare för Svenska Grillandslaget.

När många svenskar grillade under midsommarhelgen så var de verkliga proffsen fullt upptagna med att tävla om europamästerskapet i polska Slupsk.
Sverige har som bekant en rad duktiga stjärnkockar och det svenska kocklandslaget har fått en rad utmärkelser under åren. Nu ser Svenska Grillandslaget ut att kunna föra den traditionen vidare.

– Vi var nog ändå lite oförberedda på att det skulle gå så bra i tävlingen. Konkurrensen var stenhård med 24 lag från 14 länder. Vår chefskock Ulrik Lindelöv var dock mycket nöjd med hur laget samarbetade under hela tävlingen. Inte minst i samband med de viktiga förberedelserna under natten innan rätterna presenterades för juryn, säger Kent Nilsson.

I bedömningen för titeln ingår kategorierna kyckling, revben, fläskbog samt nötbringa. Lagen får identiska råvaror innan de börjar komponera. Bäst lyckade det svenska laget med nötbringa som belönades med en guldmedalj samt silver för fläskbog. Laget fick sammanlagt 781 poäng för de fyra tävlingsrätterna vilket var 26 fler än Smoked Pioneers BBQ från Estland samt 30 poäng fler än Goli & Chef Parti från Österrike.

Utanför själva mästerskapet tävlades det även i kategorierna Homeland Cooking, Fisk och Dessert. I den sistnämnda kategorin blev det ytterligare ett guld för det svenska laget.– Mycket tack vare Emma Lindgren på Alvar & Ivar i Göteborg. Till lagets starka insats bidrog också Andreas Mathiasson som kom med i laget efter att ha vunnit den tevesända tävlingen Grillmästarna 2013.

Drygt 10 000 besökare följde tävlingen på plats. Kent Nilsson tror att VM på hemmaplan nästa år kommer att locka en ännu större publik.
– Det finns ett genuint intresse för matlagning på grillen bland många svenskar. Nu har vi bevisat att det även finns ett stort kunnande och starka tävlingsnerver!

Det svenska laget bestod av:

 Grillbloggen har tidigare gjort ett reportage om Andreas Mathiasson på JD Grillevent, TV4 - Grillmästaren 2013 - se mer om JD Grillevent här

Taggar: BBQ EM

Relaterade artiklar

Magiska grillevent för dig

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019
Undersökning besökare
Skapa en egen enkät för användarfeedback