fbpx

Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

Max slutar med pommes frites

Är det ett aprilskämt? Nej det är inget aprilskämt.

Max slutar med pommes frites. Smak, kvalitet och ansvarstagande har sedan företagets start i Gällivare 1968 varit de viktigaste riktlinjerna. Efter sju års produktutveckling lanserar Max något som man inte längre vill likställa med pommes frites. Därför tar man bort pommes frites från menyn och ersätter med nya Crispy fries – av noggrant utvald potatis som bas kryddat med portugisisk havssalt.

Crispy fries MAX

"Våra gäster ställer minst lika höga krav på vår pommes som våra hamburgare. Därför har jag i över sju år ätit tusentals varianter och kommit fram till att dessa nya motsvarar våra högt ställda krav. Naturliga råvaror är en självklarhet idag, varför jag personligen valt ut potatissorter av högsta kvalitet. Tack vare att skalet är kvar på potatisen i kombination med havssalt så framträds smaken naturligt" - säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max.


Max arbetar ständigt med produktutveckling och 2007 anställdes Jonas Mårtensson som chefskock (tidigare anställd av hovet). Efter många inspirationsresor till världens hörn har han utvecklat Crispy fries. Från och med idag ersätts alltså de pommes frites som Max serverat sedan starten 1968.

Potatissmak i fokus

Crispy fries består av noggrant utvalda potatissorter, som skärs till med skalet kvar. Det portugisiska havssaltet ger en naturlig saltsmak, och den tunnare storleken ger en krispighet som håller länge.

- Det känns fantastiskt att vi äntligen har hittat rätt, jag har alltid letat efter de perfekta fritesen och nu kan jag med handen på hjärtat lova att det är världens godaste. Pommes frites är i min värld död. Naturliga råvaror är självklart för våra gäster, säger Richard Bergfors, vd på Max.

Max Hamburgerrestauranger är Sveriges äldsta hamburgerkedja. Sedan starten 1968 har 97 restauranger öppnats i Sverige, samt tre i Norge, en i Danmark och elva i Dubai. Max vision är att bli världens bästa hamburgerkedja. www.max.se

 

Jag har arbetat på MAX både i Umeå och i Stockholm. Så visst är jag partisk men vad gör det när deras burgare är bästa på stan. Jag återkommer med ett test inom kort.

Taggar: MAX

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019
YouTube - Gabriel Olsson Intervjuv
YouTube - Gabriel Olsson Bästa Macka
YouTube - 2021