Välja grill?

03 april 2013

Weber?! Jag är inte återförsäljare av Weber eller får något att skriva detta. Jag vill bara tipsa dig om vad jag tycker är det bästa att ha - för en låg penning. Visst Weber är inte billigast vid inköp men är billigaste under 10-15 år. Satsa på kvalité så blir det billigt i längden.

 

Om vi börjar med kolgrill så rekommenderar jag detta paket:

Weber One-Touch® Premium + 57 cm

One-Touch® Premium + 57 cm

 

En bra byggd grill som håller nästa ett helt liv! Nej jag är inte mutad av Weber ;-) Denna modell har en asklåda under som underlättar rengöringen. Dessutom så finns det två olika ventilationshål som du man kan reglera luftflödet i grillen. Jag vet att det låter avancerat men det är det inte. Fungerar mycket bra med både kol och briketter.

För mer info se weber.se


Weber Original™ Sidobord

 

Weber Original™ Sidobord

 

Bra tillbehör för att lägga saker och ting på när man grillar. Har beställt en till min grill.

För mer info se weber.se

 

Du måste ha denna för att kunna tända grillen:

Weber® Grillstarter

Weber® Grillstarter

Att tända en grill utan denna skorsten är svårt. Visst finns det en el-gaffen som fungerar, en värmepistol eller massor av tändväska. Med denna skorsten så lägger du  två tändkuber (som inte luktar något) på gallret, fyll skorstenen med kol eller hest briketter. Sätt skorstenen på gallret ovanför de brinnande tändkuberna. inom 15-25 minuter så har du perfekt glöd i skorstenen som du häller ut i grillen - klart att grilla!

För mer info se weber.se

 

Som gasgrill rekommenderar jag denna:

Spirit® Original E-320™

weber Spirit® Original E-320™

Den har tre brännare och du behöver minst tre brännare för att du ska få ett bra resultat.

Sedan har du ett skåp under grillen där du kan förvara tillbehör (dock INTE GASFLASKAN!). Inbyggd termometer i locket. Det är bra kvalité på grillen och det kan man se på Webers fina garantier. Upp till 25 år på vissa delar. Jag har idag (april 2013) två st grillar från Weber i denna storlek. Den ena har jag haft i 12 år som nu ska säljas.

För mer info se weber.se

 

 

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.