Uteköket nästan klart

08 april 2019

 utekok grillplats grillfest peter i köket

Välkommen till mitt nästa färdiga utekök

Senaste nytt från uteköket

Vi har under två år byggt ett utekök. Inte rikigt klar ännu men vi har kommit långt.

Vi har  hunnit med en hel del med att göra iordning uteköket. Två olika typer av hyllor har vi satt fast på väggarna. Totalt fyra stycken för förvaring av grillsåser, kryddor, kryddrubbs och en del tillbehör. Dessutom har vi monterat två styrcken rörkonstruktioner där vi har hängt de tyngre gjutjärnspannorna. Vårt första inköp från Granit var för bräckliga men nu har vi en mer ordentlig lösning också från Granit. Diskho med varm- och kallvatten är också monterad. Avloppet har vi tills vidare löst med en hink under diskhon. Fungerar bättre än vad jag trodde. Den rymmer mer vatten än förväntat. 

Det som är kvar nu före jag skulle säga att uteköket är klart är att mura upp en eldbänk eller eldstad som man kan kalla det. Där kommer vi kunna elda med ved och grilla över öppen eld. I samma bänk kommer vi mura in en kolgrill för inbyggnadsbruk. Inte en "vanlig" klotgrill utan en riktig för infällning i bänk.  

utekök, uteköket, inbyggnadsgrill grillplats grillfest IMG 4910

Till vänster om grillen finns en låda i rostfritt stål, ventillerade luckor . Grillen är en inbyggd gasolgrill med 5 brännare. 

utekök, uteköket, vinkyl, ölkyl, utomhuskyl, vask, diskho, vatten

Luckan till vänster är ett avfallsskåp. och kyklarna är en ölkyl respektive vinkyl. Nerfäld diskho med både varmvatten och kallvatten. Bänksivan är ett montage av 40 x 60 x 3 granitplattor. Kostade bara 350 kr/kvm mot över 3.500 kr/kvm för "riktig" köksgranitskiva.

utekök, uteköket, stokes, bbqsåser, såser, bbqkryddor,

På hyllan till höger på väggen har vi bland annat såser från Stokes och CajP. Det står en gamal radio med cd-spelar inbyggt. Den fungerar fortfarande! Vi har en fritös och en japansk bordsgrill också.

utekök, uteköket, lodge, gjutjärn, järngrytor, cast iron

 På bänken har vi en skärbräda på Weber, en nedfälld diskho och en skärbärda från Global. Firemill står nära till grillen om en fettbrand skulle uppstå. På väggen hänger gjutgärnet från Lodge. Vi har dvs olika stekpannor, grillpanna, uppläggningsskålar och en kolståls grillskiva. 

utekök, uteköket, stokes, bbqsåser, såser, bbqkryddor, global knivar, weber

 På bänken till vänster har vi en större gryta från Lodge. Knivförvaring och knivar från Global. På väggen har vi kryddor från Epic Spice Napa Valley, Kryddhuset och senaste tillskottet i Sverige - Big Swede BBQ och deras Badass beef boost. Under hänger ett par grillhandskar från Cook and Bloom. 

utekök, uteköket, lodge, global kniv, globalkniv, diskho

 Här ser man bättre diskhon och djupet på vasken.

 utekok grillplats grillfest IMG 4934

 Hyllan till höger i bild har vi ett par provflaskor från Virtuous vodka, årest nyhet från Johhnys Senap och ett par rubber som jag köpt i USA..

 utekok grillplats grillfest IMG 4936

 På sista hyllan har vi doftljus från Yankee Candle, ett par snygga tillbehör inköpta i USA och en Looftlighter. Perfekt att tända kolgrillen med. 

 utekök, uteköket, ruby, inbyggnadsgrill, grill, sunstone

 En av de få inbyggnadsgrillarna som finns på den Svenska marknaden.

utekök, uteköket, ruby, inbyggnadsgrill, grill, sunstone, gasolgrill

 

utekok grillplats grillfest IMG 4976

 Bänkskivan i under radion och till höger om den är inte klar. Den svarta bänken med Burgers-skylten ska ersättas med eldbänken. 

utekok grillplats grillfest IMG 5037

Så här ser det ut en vårkväll i Maj 2018. Vi har både en 6 kg pulversläckare och en ordentlig kolsyresläckare. De två Weber 57 klotgrillarna och bänken till vänster om dem kommer ersättas med eldbänken som muras senare. Välkommen åter för uppdaterade bilder.

utekok grillplats grillfest IMG 5061

En kvällsbild - vi har byggt in 20 st 10 w LED lampor i taket som är zonindelade i 6 olika zoner för anpassat ljus när vi filmar YouTube filmer. Du följer väll oss på vår YouTube kanal

Se filmerna vi gjort om uteköket

4 OLIKA MATERIAL FÖR BÄNKSTOMMAR I ETT UTEKÖK...4 olika material för bänkstommar i ett utekök...

OLIKA TYPER AV FÖRVARING I ETT UTEKÖK

BYGGA UTEKÖK, GRUNDEN ÄR VIKTIGAST ELLER VAR DET VÄGGARNA ELLER TAKET...?

PIMPA UTEKÖKET MED HÄRLIGA HYLLOR OCH KASTRULLER

NYTTIGA LÄNKAR TILL VÅRA PARTNER:

UtekökGrillarInbyggnadsgrillarÖlkylVinkyl

Sponsorer och samarbetspartner för uteköket

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.