Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Temperaturtabell

Mät det du grillar så vet du när det är klart. Att skära för att kolla om det är klart är ett sätt som kanske inte är så snyggt. Använd en professionell grilltermometer så är möjligheterna större för att få ett bättre resultat på din grillning.

 

KÖTT  
Nöt 62-66°C
Nöt, blodig 56-60°C
Lammstek 63-65°C
Lammkotlett 61-63°C
Kalvstek 63-66°C
Kalvkotlett 63-66°C
Gris, allt 63-66°C
Vilt 60-66°C
Vilt, blodig 58-60°C
Vilt, fågel 63-64°C
Kyckling 68-70°C
Anka 60-65°C
Gås 64-68°C
   
FISK  
Lax 55-58°C
Tonfisk 58-60°C
Makrill 58-60°C
Torsk 58-60°C
Plattfisk 58-60°C
Helleflundra 58-60°C
Insjöfisk 58-60°C
   
GRÖNSAKER  
Potatis 92°C
   
FRUKT  
Päron 86°C

Dessa temperaturer har jag hittat i boken "Koka soppa på fysik" av Hans-Uno Bengtsson och Jan Boris-Möller. Tror inte att det går att få tag på den boken längre, tyvärr. Så det är därför som jag publicerar detta.

grillbloggen maj2011 10

 

Taggar: Termometer

Magiska grillevent för dig

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019