Det är mycket viktigt att mäta hur varmt det är i mitten av köttbiten eller fiskbiten som du grillar. Om det blir för varmt så blir det torrt och tråkigt. Jag kommer publicera en tabell över vilka temperaturer som respektive råvara ska ha för att vara perfekt. Man kan se i relatid med denna termometer hur varmt den är vid mätpunkten.
Vissa köper billiga saker som fungerar ett tag. Andra köper dyra saker som fungerar längre. Vissa köper utseende, vissa köper funktion. Denna grilltermometer är ful. Punkt. Det finns inget på den som är snyggt. Men det är nog marknadens bästa och snabbaste grilltermometer som den professionella grillare behöver. Jag har haft min i över 10 år och den fungerar fortfarande! Enda reservationen är att den inte gillar induktionshäll (spis) då får den spelet, precis som en mobiltelefon. Men vem steker maten när man kan grilla :-). Den är Svensktillverkad.
Här grillar jag Lax, som ska vara 55-58°C. Som ni ser så är den klar.
Gör som jag och Jan Boris-Möller (TV4 första tv-kock) köp en Tempoterm 10F!
För mer information och beställning - ta kontakt med Torsten Berg och hälsa från Grillbloggen.nu, vem vet - du kanske får ett bättre pris då ;-)
Tekniska Data
Givarsystem |
Termoelement typK. |
Omgivningstemp |
0...50°C. |
Mätområde 1 |
-50,0°C . . . +199,9°C Upplösning 0,1°C. |
Mätområde 2 |
-50°C . . . +400°C Upplösning 1°C och vidare upp till 1150°C. |
Noggrannhet |
-20°C till + 550°C bättre än 1% av mätvärdet ±1 digit. |
Batterityp |
9 Volt, typ IEC 6F 22 |
Drifttid |
ca 700 timmar vid 20°C. |
Dimension |
106 x 67 x 30 mm. |
Vikt |
170 g, inkl batteri |
Pris |
x |