Gör revbensspjäll på grillen

22 december 2017

Denna artikel och filmen är framtagen med hjälp av BroilKing och deras KEG. 

 

Jag köper alla mina revbensspjäll i en stor matvarubutik med butikstyckat kött i Bromma. De har ett stort sortiment av revben. Deras kött kommer från svenska djur. Fyra olika sorter revbensspjäll på grillen - julrevben (tjocka revben) Grillklubba, Spareribbs (tunna revben) och Kamben (baby back ribbs)

FILMER SOM JAG PRATAR OM I FILMEN:

Rök din egen lax på grillen

 

Några reflektioner

  • Använd äppelflis till rökningen.
  • Använd en kryddblandning som passar, jag använder mig av Barbecue Magic® från Chef Paul Prudhomme. 
  • Lägg bara på rökflis så den blir rökt de första 1-2 timmarna. Annars kan den bli för rökig.
  • Grillen ska bara hålla 120-150 grader första timmen, sedan 100 grader tills de är klara. Har du en vanlig 57 cm plåtgrill så kan du lägga briketterna i en så kallad snake. Klicka här för att se hur.
  • Använd en grilltermometer. Revbenen är klara från 70 grader. Ju högre innetemperatur ju mörare blir de. Kring 95 grader så faller köttet av revbenen. 
  • Använd helst en keramisk eller isolerad grill. De är enklare att hålla värmen på vintern. Hör av dig om du behöver köpa en.

 

revbensspjall grillen ta bort hinnan

 Börja med att dra bort senan under kambenen och de tunna revbenen.

revbensspjall grillen fylla keg

 Lägg på de tjockare revbenen först. Grillklubba och julrevben (tjocka revben).

revbensspjall grillen ånga keg

 Efter ca en timme - lägg på de tunnare revbenen.

revbensspjall grillen digital termometer

 När de är 70 grader så är de klara men de kan gå upp till 95 grader. Ju högre värme i dem ju mörare blir de. Men du får inte höja temperaturen i grillen för att påskynda processen. Det ska ta flera timmar...

revbensspjall grillen klara ribbs

 När köttet "kryper ner" på benen så börjar de bli klara. I detta fall tog det 4 timmar innan de var klara.

 

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Våra tjänster
  • Annonsera

  • Samarbeta med oss

  • Grillevent

Bli medlem
Bli medlem i Grillbloggen, helt kostnadsfritt och få erbjudanden, information och möjlighet till lite mer...

Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.