Julklappstips del 3

17 december 2016

Snart är det jul!

Del 3 i sista delen i artikelserien - Vad ska min grillers få till julklapp?

Som tidigare inlägg så får jag inte betalt av någon av leverantörerna att lyfta fram dessa. Vissa har jag fått, andra har jag köpt. Oavsett så är det bra saker. Jag presenterar inte dåliga saker här på bloggen ...

Här har jag tagit fram ett antal julklappar

1. Grillbestick

Ge din grillers rejäla grillbestick i 12 delar, passar utmärkt för den nygrillade maten. 

21199996 5

Läs mer om Tramontina här

Se alla Tramontinas produkter på Bagaren & Kocken här

2. FLAMING DUST - RUB

Flaming Dust är en prisbelönt BBQ/grill krydda med stjärnanis, fänkål, ingefära, lakritspulver, chili, oregano och rökt paprika. En bra julkapp då den passar till all grillning.

Flaming Dust

Läs mer om Flaming Dust här

3. Salt & peppar set

Det är uppskattat med bra redskap som julklappar. Detta salt & peppar set från Weber är enklt att fylla på och torkas av med en urvriden trasa. Perfekt set för varje grillers!

pepparkvarn

4. SKÄRBRÄDESET

Detta är ett skärbrädeset som jag själv länge gått och spanat in. Som grillers är det ju viktigt att ha bra skärbrädor och rätt många :) Detta set från Weber är snyggt, praktiskt och funktionellt. Det består av en grundskärbräda i bambu och tre vinylskärbrädor som läggs ovanpå grundskärbrädan. Toppen när din grillers ska skära kött, fisk, bröd eller grönsaker. Och att de är färgkodade gör det enkelt att separera dem för olika användning. Utrustad med extra djup saftskåra och glidsäkra hörn.

17176 WEBER ORIGINAL™ SKÄRBRÄDA SET

5. Kryddrub Karibik

Denna något fruktiga men gott kryddiga krydda är perfekt när din grillers tillagar fisk, fågel och mycket mer. Tipsa om att spä ut med lite olivolja, färsk limejuice och få en god marinad.

don marcos bbq karibik rub

6. Kryddrub Kameha

En annan bra julkapp är kryddan Don Marco Kameha som är underbar till alla fisk och skaldjur!

don marcos bbq karibik rub

7. BBQ marinadspruta

Med denna marinadspruta kan din grillers marinera köttet eller kycklingen på bara några minuter! Med marinadsprutan injiceras marinaden på insidan av det som din grillers tillagar, vilket ger ett ännu saftigare och godare resultat. Perfekt till allt som din grillers grillar, steker, ungssteker eller röker.

saga form bbq marinadspruta

Läs mer om BBQ marinadspruta från Saga Form här

8. Vattenkaraff

Denna snygga och funktionella vattenkaraff är designad av Pil Bredahl från Rosendahl. Vattenkaraffen är 30 cm hög och 10 cm bred och har ett rött silikonband som förhindrar att den droppar och ger fläckar på bordet. Den finns även i svart. Passar både till vardags och fest.

rosendahl karaff röd 0 9 l

9. GRYTLAPP

Skydda din grillers från värmen och ge en uppskattad grytlapp. Denna grytlapp, designad av Nanna Ditzel från Rosendahl, har ett vackert, grafiskt mönster. Grytlappen är gjord av 100 % bomull på baksidan och har en praktisk ficka för fingrarna som ger ett bra och bekvämt grepp. Motstående sida är gjord av silikon så att din grillers utan problem kan ta i varma verktyg. Grytlapparna kan även hängas på kylskåpet, eftersom de har en kraftig, inbyggd magnet. Grytlapparna kommer i ett set om 2 stycken och kan tvättas i maskin vid 30 grader.

rosendahl grytunderl silikon 460x460

10. KÖKSHANDDUK

Kökshandukar är inte bara nödvändiga utan även också väldigt dekorativa. Denna svarta, vackra, jacquardvävda kökshandduk är designad av Nanna Ditzel från Rosendahl. Kökshandduken är tillverkad av 100 % bomull och finns även i färgerna röd, vit och grå.

ROSENDAHL kökshanduk svart 50x70 cm

11. Grillglasögon

Dessa grillglasögn är grymma vid sabrering, nattklubb, bilkörning på kvällen eller vid luriga väderförhållanden, för att inte tala om när din grillers kommer hem och tänder upp sin grill. Finns i tre olika färger så du kan hitta en som passar din grillers.

mfgg grillglasogon gula

Läs mer om grillglasögonen MFGG här

Lite tips till julbordet eller efter...

12. Prinskorv

Bra att ha på julbordet. Prinskorv från Slaktarkorv förmedlar hela grisens smakpalett. Alla grisens godsaker är inkluderade - från sidfläsk och karré till skinka och filé. Dessa stek-, kok- och grillkorvar är gluten- och laktosfria. men stoppas i naturskinn från får till en prinskorv.

slaktarkorv prinskorv frp 240px

Läs mer om prinskorven från Slaktarkorv här

13. Salma bRG

Denna burgaren är en laxburgare av Salmalax, skuren i mindre bitar och med lite salt. Din grillers kommer att uppsakatta enkelheten. Förvara dem i rumstemperatur i 20 minuter innan tillagning på grillen 2 minuter per sida.

Salmalax burger 760

Läs mer om SalmaBGR från Salma här

14. LAMMburgare

Grillers uppskattas bra råvaror. En lammburgare med 99,5% lammkött, salt och peppar gör nästan alla grillers glada.

lammburgare lindströms

15. BBQ sås

En julklapp som Sweet Baby Rays BBQ sås honung som passar till kycklingklubbor och till revben är alltid en uppskattad gåva. Och passar utmärkt på julbordet.

Sweet Baby Rays BBQ honung

16. Ribs

Hinner din grillers inte inte röka sina egna revben så finns ett bra alternativ. Dessa är möra och härligt kladdiga med såsen som följer med.

texas longhorn ribs original 740

Läs mer om Original Ribs från Texas Longhorn här

18. Kryddflaska med pip

Kryddhuset har utvecklat en marinadflaska med pip (ln-Flavor) som är anpassad för injektion i råvaror. Passar t.ex. en tjock bit fläskkarré när din grillers ska göra pulled pork. Det finns 5 olika smaker / kryddor så du kan hitta den som pasar din grillers: In-flavor Allround BBQ & Grill, In-flavor Garlic & Pepper, In-flavor Sweet & Smokey, In-flavor Full-bodied Tomato och In-flavor Honey & Ginger.

in-flavor allround

Läs mer om In-Flavor från Kryddhuset här

19. rökflis AV vinstock

För att sätta en ytterligare krydda på maten så kan din grillers röka den. Detta flis är gjord på vinstocken. Skön med riktigt bra gåva som går i återvinningens tecken.

copeaux de vigne 760 rökflis

20. Ekologisk mat, frukt & grönt

Vill du spara tid och få hem härliga ekologiska råvaror till din dörr, är Årstidernas färdiga matkassar en bra hjälp.

Läs mer om matkassarna från Årstiderna

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.